- hirdetés -

A Fővárosi Nagycirkusz 2017 novemberi és decemberi előadására már jó előre elkeltek a jegyek. A sátor minden alkalommal zsúfolásig telt a Csodagömb című előadásra, amelyben két orosházi lány is szerepelt. 

Az egyre nagyobb hírnévnek örvendő orosházi testvérpár, Takács Andrea és Takács Noémi hat éve tagja a Magyar Légtornász Egyesületnek. Az egyesület alapító elnöke, a lányok oktatója, Vincze Tünde álmodta meg a Csodagömb című előadást, amelyet a Fővárosi Nagycirkusszal közösen valósítottak meg. Andreát és Noémit tanáruk beválogatta a műsorba, ahol csillár- és karikaszámot adtak elő.
– November negyedikétől kezdődtek az előadások, amit hét nap próbaidőszak előzött meg. Egy hónapot töltöttünk a cirkuszban és 72 előadásunk volt, az utolsó december 31-én – meséli Noémi.

Szombatonként három, vasárnaponként két előadásuk volt egymás után, mégis tele voltak energiával, fáradhatatlanul és boldogan léptek porondra a harmadik előadáson is.

Takács Andrea és Takács Noémi közösen léptek fel, a Csodagömb című előadásban

– Kihívás volt a cirkuszban az emberekkel való kapcsolatteremtés, hiszen rajtunk kívül csak egy magyar szerepelt, a többi fellépő a világ minden részéről érkezett. A legnagyobb élményt a közönség öröme jelentette, az, ahogy tapsoltak a produkciók alatt – mondja Andrea csillogó szemekkel.

Mesélik, orosháziak is megnézték őket,  jólesett nekik a támogatás és a biztatás. A családjuk és barátaik maximálisan mellettük vannak, büszkék rájuk. Az év végén nemcsak a cirkuszban, hanem több eseményen is láthattuk Noémit és Andit, amint tissue számmal varázsolják el a közönséget. Radics Gigi vagy éppen Csézy koncertjén találkozhattunk velük.  Az évet a Corinthia hotelben zárták, ahol karikás-rúd számmal kápráztatták el a vendégeket.

Karikatudásukat is megmutatták a cirkusz közönségének

Továbbra sincs megállás

A testvérpár a fárasztó hajrá után sem áll meg. Három éve alapították meg közösen a Fly Girl’s Fitness csapatot, ami az elmúlt években körülbelül nyolcvan tagúra bővült.
– Január nyolcadikán már indul az év, ismét várjuk óráinkra a régi és új csapattagjainkat. Rendkívül büszkék vagyunk a növendékeinkre, élmény számunkra a tanítás. A jumping, a karika és a rúdfitness oktatásában tudtunk igazán kiteljesedni a légtornász munka mellett. Idén is tervezünk fellépéseket – zárják az artista lányok.

A cirkuszi élet sem áll meg. Január 12-én a Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyik műsorában láthatjuk Takács Andreát, aki Szlavkovszki Zsolttal fog előadni egy trapézszámot. Ezt a produkciót Vicze Tünde kifejezetten nekik találta ki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.