- hirdetés -

A fővárosba utazott november 23-án az Eötvös iskola tanulóinak egy része. A több mint 170 gyerek és kísérőik a Világ Múmiái kiállítás kedvéért vették célba Budapestet, de cirkuszban is jártak.

Egészen pontosan 174 tanuló és 17 felnőtt vágott neki az útnak kora hajnalban, hogy aztán több száz méteren kígyózó csapattal vegyék be a főváros utcáit, majd napjaink egyik legérdekesebb és legnépszerűbb tárlatát.

Az eredeti, bebalzsamozott múmiák és emléktárgyak között sétálva régi korok legendáit és valós történeteit hallgatták meg. Az élménybeszámoló szerint néha úgy érezték, több ezer évet repültek vissza az idő kerekén.
– Délután a Fővárosi Nagycirkuszba vezetett az utunk, ahol a „Szikramanók a cirkuszban” című karácsonyi ihletésű összeállítást tekintettük meg hazai és külföldi társművészek előadásában. A két és félórás műsorban légtornászok, artistamutatványok, zsonglőrök kaptak főszerepet, de a szívünkhez közel álló kutyusok bemutatója és a veszedelmesnek tűnő fehértigrisek csapata igazi cirkuszi élményben részesített bennünket. Az előadás karácsonyi hangulatát a tündöklő színekben pompázó manók és a fergeteges zenebohóc fellépései tették feledhetetlenné – tudtuk meg az iskola pedagógusától, Holecska Mirjamtól.

Ekkor még csak sejtette a csapat, milyen élményekben lesz részük hamarosan (Fotó: iskola)

Hozzátette, az előadás egyszerre adott egy tradicionális cirkuszi hangulatot és egy mély, lelki mondanivalót a karácsony legfontosabb üzeneteiből, amilyen például az alázat, a bizalom, az egymásra figyelés, az egyensúly, a csapatmunka, a szelídség, a belső tisztaság, a szimmetria és nem utolsó sorban a szeretet.
– Csupa olyan erény, amelyek nélkül nem képzelhető el igazi cirkusz, és melyeket ilyen formában, a cirkusz nyelvét használva könnyen megérezhetett a közönség. Nagyszerű élmény maradt kicsinek, nagynak egyaránt – emelte ki Holecska Mirjam.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.