- hirdetés -

A polgármesteri hivatal kis tanácskozójában gyűltek össze az OrosCafé szavazásán győztes, illetve különdíjas sportolók és kis ünnepség keretében vehették át díjaikat.

A díjátadón az ötletgazda OrosCafé főszerkesztője, Nánási János mellett részt vettek városunk vezetői, Dávid Zoltán polgármester, Oravecz Nóra és Bojtor István alpolgármesterek, illetve dr. Burai Mihály jegyző.

Tavaly, év elején döntött úgy a szerkesztőség, hogy az OrosCafén előző években sikeres Hét emberéhez hasonlóan, 2023-ban kiemelik a sport területén kiválót alkotókat és elindították a Hét sportolója sorozatukat. Voltak hetek, mikor egyszerű volt a dolguk, de több olyan is, amikor nehéz, mert adott héten legalább öten érdemelték volna a Hét sportolója címet. Így persze előfordulhatott, hogy egyik-másik sportoló, bár kiemelkedő eredményt ért el, mégsem lett hét sportolója. A hét sportolóit egy felhívás keretében együtt megjelentették az oroscafe.hu hírportálon. Olvasóikra bízták, hogy eldöntsék, ki legyen az év orosházi sportolója. A felhívásukhoz 10133 reakció érkezett.

Mint az közismert, Dávid Zoltán polgármester és a képviselő testület is szívén viseli Orosháza sportját, lehetőségeikhez mérten erkölcsileg és anyagilag is megadnak minden segítséget, támogatást a kluboknak, sportolóknak. Polgármester úr csatlakozott a felhíváshoz, és a szavazáson első három helyezett és az OrosCafé különdíjasán kívül nyolc, a polgármester úr által díjazott sportoló volt jelen az ünnepségen. 

A polgármester, rövid köszöntőjében kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy városunk így bővelkedik kiváló sportemberekben.

– Nyolc különdíjat adok át, de tudom, hogy a mostani díjazottakon kívül még nagyon sok orosházi sportoló van, aki kitartó munkájával és nagyszerű eredményeivel rászolgált és megérdemelné. A most kitüntetettek nemcsak Orosháza hírnevét öregbítik, de példaképként állhatnak a város ifjúsága előtt – tette hozzá.

Az OrosCafé Kft. vezetője, Nánási János is köszöntötte a sportolókat. Mint elmondta, régóta figyelemmel kíséri az ehhez hasonló szavazásokat.

– Annak idején a Békés Megyei Hírlap szavazásán is meg lehetett figyelni, hogy Orosháza sportolói milyen nagy arányban vannak a megye legjobbjai között. Szerencsére ez nem csak múlt időben igaz, amire bizonyság a mostani szavazásra érkezett, több, mint 10000 lájk. Örülök, hogy kollégáimmal elindítottuk ezt az akciót. A sportolóknak kitartást, jó egészséget, sérülésmentes karriert és sok sikert kívánok – zárta köszöntőjét a főszerkesztő.

A szavazáson legtöbb lájkot a karatés Alzubi Alhassan, a második Hangya Borisz, a harmadik Darida Ádám és az OrosCafe Kft. különdíjasa, Brebovszky Zoltán, Dávid Zoltán polgármestertől és Nánási János főszerkesztőtől vehette át díját, egy-egy értékes vásárlási utalványt és a polgármester ajándékát, egy Orosháza könyvet.

Utánuk érkeztek sorra a polgármester különdíjainak újdonsült tulajdonosai. A kézilabdázó Bálint Anna, az úszó Dávid Olivér, a senior úszó, Gombkötőné Tóth Ilona, a lovas Hajdu Fanni, a ralikrossz versenyző Kárai Tamás, a transzplantált atléta, Kóródi István, a birkózó Szél Anna és a motokrossz versenyző Zanócz Noel vehetett át Dávid Zoltántól és Bojtor Istvántól egy-egy értékes vásárlási utalványt és egy-egy Orosháza könyvet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.