- hirdetés -

Legutóbb tavaly év végén írtunk a Candy Dance Crew táncosairól, akkor előbb egy látványos év végi fellépéssel jelentkeztek, majd pár nappal később is versenyen bizonyítottak, arany- és ezüstminősítéseket szereztek. Most ismét egy nagy dobással készülnek a táncosok, hiszen júniusban egy Candy Dance Cup névre keresztelt versennyel várják Orosházán az érdeklődőket.

A részletekről a csapat vezetőjét, Földesi Szandrát kérdeztük, aki elmondta, hogy az elmúlt időszakban a Candy táncosai is több versenyen vettek részt, neki pedig már régi vágya volt, hogy Orosházára is szervezzen egy hasonló megmérettetést. Ezt végül a tavalyi, decemberi fellépésük után határozta el véglegesen, az elhatározást pedig tettek követték, hiszen június 8-ára ki is hirdették az eseményt az Eötvös-csarnokba.

– Egy régi nagy álmunk válik valóra ezzel, de persze rengeteg szervezéssel jár egy ilyen program. Korábban nem nagyon mertünk belevágni, de úgy éreztem, tényleg eljött az idő és boldog vagyok, hogy sikerül is megvalósítani, mindannyian nagyon várjuk már a júniust. A fő indíttatása vagy motivációja a szervezésnek egyébként az volt, hogy a környékünkön kevés ilyen verseny van, nekünk legalább 2, 3 vagy 4 órát kell utazni egy-egy fellépésre. Ezért is szerettem volna, hogyha a környékbeli csapatoknak is adódik egy ilyen lehetőség, hogy egy szakmai zsűri előtt kipróbálják magukat – sorolta a csapatvezető.

Decemberben eredményesen zártak, most a házigazdák is ők lesznek

Hozzátette, nagyon sok jó csapat van a környéken, közülük azonban nem mindenkinek adódik meg a lehetőség, hogy a legtöbb versenyhelyszínre elutazzon, bízik benne, hogy épp ezért számukra is jó lehetőségeket tartogathat a Candy Dance Cup névre keresztelt esemény. Mint mondta, kimondottan nemzetközi versenynek hirdette meg, szeretné ha a határon túlról is érkeznének táncosok és csapatok. Ők is gyakran utaznak el Nagyszalontára, ahonnan mindig jó élményekkel tértek haza, többek között ezt is szeretnék viszonozni.

Korcsoportok terén mindenki megkapja majd a lehetőséget a bizonyításra, hiszen a mini, a manó, a gyermek, a junior, a felnőtt és a szenior korosztályokban is lehet majd nevezni. Ami pedig még nem elhanyagolható szempont, hogy a hip-hop kategória mellett akár a művészeti látványtáncok, sporttáncok, mazsorett, hastánc, néptánc vagy akár az open kategóriák képviselői is megmutathatják magukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.