- hirdetés -

Szárnyalnak a boldogságtól a nyugdíjas tánccsoport tagjai. A Magunkért Egymásért Civil Egyesület szenior csapata mindent beleadott, hogy meggyőzze a szakmai zsűrit a XIV. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vásárnapi elődöntőjén, Békéscsabán.

A nyugdíjas tánccsapat hölgyei hónapokon át készültek a nagy napra. Heti rendszerességgel csiszolták koreográfiájukat, hogy minden forgás, minden karnyújtás a helyén legyen. Egy nappal a megmérettetés után megtudták, nem dolgoztak hiába. Május végén utazhatnak Siófokra az országos fordulóra.

– Nagyon bíztunk a továbbjutásban. Most már végre bátran mosolyoghatunk, hisz biztosan tudjuk, sikerült – fogalmazott Keller Erika, a MECE vezetője. – Büszke vagyok a két és fél éve alakult csapatunkra. Nemcsak azért, mert egy országos minősítőversenyen képviselhetjük újból a várost, hanem azért is, mert a mi lelkes kis közösségünk azt hirdeti, hatvan – sőt hetven – felett sem áll meg az élet. Ki merünk állni, meg merjük mutatni, mire vagyunk képesek. Köszönettel tartozom a tánccsoport vezetőjének, Bogdánffy-Szőke Anettnek lelkiismeretes munkájáért, valamint Nyitrai István csoporttagunknak, aki most nem tudott velünk versenyezni, de nagyon sokat segített a felkészülésben.

A fellépés előtt (Fotó: Magunkért Egymásért Civil Egyesület gyűjteménye)

A szenior tánccsapat igaz, MECE-sekből alakult, de ma már több gádorosi hölgyet is aktív tagjai között tudhat. A vasárnapi vetélkedőn tizenhárman álltak színpadra, legidősebb tagjuk már betöltötte a 78. életévét. Igazi zenei kavalkáddal álltak a közönség elé, melyben helyet kapott a Kaoma Lambada, a Hafanana és a Vaya Con Dios Neh Nah Nah című slágere is.

A Békéscsabai Vasutas Művelődési Házban huszonöt produkciót értékelt a zsűri, a versenyzők többsége Békéscsabáról, Gyuláról, Csorvásról, Sarkadról, Dobozról, Csabacsűdről, Mezőkovácsházáról és Vésztőről érkezett. Idén a Gádorosi Népdalkör is indult Gera Gyöngyi énektanár vezetésével, ők egy hajdúsági népdalcsokorral nyűgözték le a zsűrit. Nagy tapssal jutalmazta őket a közönség, és mivel a szakmai bírákat is sikerült meggyőzniük, ők is ott lesznek az országos fordulón, Siófokon.

A Gádorosi Népdalkör is ott lesz a döntőben (Fotó: Gera Gyöngyi gyűjteménye)

Keller Erika hozzátette, 2023-ban igazán színvonalas volt a Hontravel Kft. által szervezett Ki Mit Tud döntője, amelynek akkor Hajdúszoboszló adott otthont. Tavaly aranyminősítéssel és rengeteg élménnyel tértek haza az orosházi szenior táncosok. Bíznak benne, hogy idén még ezt is sikerül túlszárnyalniuk.

Kiemelt kép: utolsó próba a színpadra állás előtt (Fotó: Magunkért Egymásért Civil Egyesület gyűjteménye)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.