- hirdetés -

A hatvan pluszos tánccsapat csupán másfél éve alakult, tagjai mégis rengeteg élményt éltek már át együtt. Eddigi karrierjük csúcspontjára értek a hétvégén, hiszen Hajdúszoboszlón a XIII. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud versenyen arany minősítést szereztek.

A MECE, azaz a Magunkért Egymásért Civil Egyesület ZumBabák csapata mert nagyot álmodni. Tavasszal úgy döntöttek, a rendszeres próbák és az orosházi, valamint kistérségi fellépések mellett szeretnének új kihívást állítani maguk elé, így hát jelentkeztek a Hontravel Kft. által 13. alkalommal megrendezett Országos Nyugdíjas Ki Mit Tudra. Az áprilisi, békéscsabai elődöntőn – már három gádorosi taggal kiegészülve – remekül szerepelt a tizenhárom hölgyből és egy úriemberből álló csapat, így továbbjutottak a május második hétvégéjén tartott döntőbe.

– Mindannyiunk számára felejthetetlen élmény marad ez a három nap – fogalmazott Keller Erika, a MECE elnöke. – A szervezők lelkiismeretes munkájának köszönhetően nemcsak a szereplésről szólt a döntő, hanem arról is, hogy az ország nyugdíjas egyesületei, civil szervezetei, közösségei jobban megismerjék egymást. Pénteken érkeztek a csapatok Hajdúszoboszlóra, aznap este mindenki a saját településének molinójával vonult fel a városban. Utána egy közös, ismerkedős, táncos est várt a versenyzőkre, persze csak finoman és óvatosan, hisz testileg és lelkileg akkor már mindannyian a szombati döntőre készültünk. Öröm volt látni, hogy a versenyzők között nemcsak friss nyugdíjasok, hanem igencsak nyolcvan pluszos szereplők is vannak. Példaként állhatnak mindannyiunk előtt, hisz azt hirdetik, az élet a nyugdíjas években sem áll meg, és hogy ki kell élvezni annak minden pillanatát. A szombati döntő remekül sikerült, a nagy izgalmak utánra is szerveztek nekünk egy kis levezető, táncos bulit, ahol már mindenki felszabadultan rophatta.

Az eredményhirdetésre vasárnap került sor, a MECE ZumBabák csapata kategóriájában arany minősítést szerzett. Ez azért is fantasztikus eredmény, mert versenytársaik között öt, vagy akár tíz éve együtt táncoló formációk is szerepeltek. Vezetőjük, Bogdánffy-Szőke Anett elmondta, minden várakozásukat felülmúlta ez a teljesítmény. A csapat tagjai megérdemelten kaptak aranyat, hisz rengeteg időt, energiát szántak a próbákra, és a nagy napon is maximálisan odatették magukat. Egymásra figyelve, egymást erősítve igazi csapatként álltak helyt.

A szentetornyai csapat számára nincs megállás, jövőre már a kiemelt arany minősítést célozzák meg. Érzik magukban az erőt, a lendületet, most még többet, mint valaha. Büszkék arra, hogy az országos döntőn egyedüliként képviselték a várost, és hogy sikerült az arany minősítéssel hírnevet szerezniük Orosházának. Keller Erika hozzátette, utazásukat nagy mértékben támogatta az orosházi önkormányzat, amelyet hálás szívvel köszönnek Dávid Zoltán polgármesternek.

Fotók: Keller Erika gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.