- hirdetés -

Az orosházi és a kistérségben élő nyugdíjasok vágynak a szórakozásra. Ők még az a generáció, akik igénylik a személyes találkozásokat, a bulit, a táncot, a mulatást. A szentetornyai székhelyű Magunkért Egymásért Civil Egyesület igyekszik minél több ilyen alkalmat biztosítani a számukra, a szombat esti Szüreti Hacacáréjuk is nyitott volt minden érdeklődő számára.

Kétféle rendezvénytípust szervez hónapról hónapra a MECE, az egyikbe azok a találkozók tartoznak, amelyeket kifejezetten a klubtagjaik számára valósítanak meg, de ezek mellett gyakoriak az olyan programok is, amelyekre szeretettel invitálják az orosházi, valamint a környék nyugdíjas közösségét. A Szüreti Hacacáréjuk az utóbbiba tartozott, ezért is lehetett az, hogy közel százan buliztak együtt szeptember 23-én a szentetornyai közösségi házban.

– Finom vacsora, mulatószene, szépen díszített terem, alkalomhoz illő játékok, minden adott egy remek estéhez – fogalmazott Szverle István, a MECE klubvezetője. – A szüreti mulatságunk sokéves hagyománynak örvend, mióta létezik az egyesület, minden évben megtartjuk ilyenkor szeptemberben. Tavaly még felvonulást is szerveztünk Szentetornya utcáin, idén ez elmaradt, de talán az időjárás miatt nem is olyan nagy baj. Ami viszont most sem marad ki a sorból, az a jó zene, az egyesület egyik tagja, Fejes Sándor muzsikál ma nekünk, és természetesen a finom vacsora is megvan, a csülökpörköltet, galuskát, palacsintát mind a MECE tagok készítették és szolgálják fel. Ilyen a mi közösségünk, mindenki beleteszi, amit tud, és ezért nagyon hálásak vagyunk a tagjainknak. Ma este játék is lesz, mert ugyebár mi nagyon szeretünk játszani és jókat nevetni is, és ebbe szívesen bevonjuk a körünkbe érkező vendégeket is – mesélte.

A játékra jelentkező asszonyok gyöngyöket válogattak, időre, szín szerint. Mindenki beleadott apait, anyait a győzelem érdekében. De természetesen a részvétel volt a legfontosabb, és hogy jól szórakozzanak ők is, és a szurkoló közönség is.

Az udvar és a terem dekorációja ismét nagyon hangulatosra sikerült, az egyesület vezetése mint mindig, most is adott a részletekre. Egyszerű, mégis nagyszerű ötlet volt a lufiból készült szőlőfürtök mennyezetre aggatása, kint pedig tökből és kukoricából készült díszek fogadták az érkezőket.

Rácz Lászlóné MECE tag elmondta, nagyon szereti ezt a közösséget, amely tényleg összetartó és családias. Program mindig van, csak győzzék a klubosok energiával. Legközelebbi eseményük a szépkorúak köszöntése lesz október 4-én, ezt az alkalmat az egyesületi tagok élvezhetik majd, de közeleg a Magunkért Egymásért Civil Egyesület legnívósabb és legnagyobb érdeklőközönséget vonzó éves rendezvénye, a Senior bál is, amely idén is a Petőfi Művelődési Központban valósul majd meg. Ahogyan Szverle István is fogalmazott, szeretnék, ha ez a rendezvényen megidézné a fővárosi, nagyvárosi bálok hangulatát, azok eleganciájával, színvonalával együtt. A műsor mindenképp csalogató, hisz fellép majd az est folyamán a Takács testvérpár, akik légtornász bemutatójukkal kápráztatják majd el a közönséget, illetve botot ragadnak a csorvási mazsorettesek, akiket a csorvási fúvószenekar kísér majd. A jóízű nevetésekről Maksa Zoltán humorista gondoskodik majd, a produkciók után pedig a remények szerint minden jelenlévő hozzájárul majd a táncparkett fényesítéséhez.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.