- hirdetés -

Egy színes barkácsdélutánnal folytatódott március 13-án az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában a Színek Hete programsorozata. Az intézmény 1-2. és 3-4. osztályos tanulói tették próbára kézügyességüket és készítettek kis ajándékfigurákat.

Tavaszváró és húsvétváró díszek készítésével telt az Eötvös iskola alsó tagozatos diákjainak délutánja. A program a már évek óta nagy népszerűségnek örvendő Színek Hete sorozat keretében valósult meg, ami a gyerekek nagy kedvencének számít, minden évben nagyon várják az ezzel kapcsolatos eseményeket. Pedagógusaik is igyekeznek ilyenkor minden segítséget megadni nekik, hogy jól sikerüljenek a kis ajándékfigurák.

Az elkészített díszeket ilyenkor mindig elvihetik magukkal haza, megtarthatják vagy odaadhatják ajándékba a szüleiknek. A gyerekek választották meg azt is, hogy most éppen mit szeretnének készíteni a felsorolt lehetőségek közül, voltak, akik a nyuszi, voltak, akik a csiga vagy éppen a bárány figurájára szavaztak. Mindig vannak ilyen kis színes barkácsfoglalkozásaink, amit most szerda este a leendő kis elsőseinknek, azaz az óvodásainknak is megtartunk – sorolta Dér Ildikó, az iskola tanítója és gyógypedagógusa, a program szervezője.

Hozzátette azt is, hogy a Színek Hetén minden napot egy-egy szín határoz meg, szerdán pedig a zöldre esett a választás. Nem a barkácsolás volt az első ilyen esemény a héten, hiszen hétfőn egy táncversenyen vehettek részt a gyerekek, ahol mint mondták, nagyon egyedi, ötletes produkciók valósultak meg, teljesítményüket pedig Papp Balázs táncpedagógus és Törtei László, zumbaoktató értékelte.

Kedden filmvetítésen vettek részt, az intézmény aulájában tartottak családi mozit, csütörtökön pedig a színek sorversenyével folyatódott a programsorozat, az iskola sportcsarnokában a mozgásé volt a főszerep.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.