- hirdetés -

Nemzetközi nőnapot ünnepeltünk március 8-án. Az orosházi óvodákban is már hagyomány, hogy a fiúk megköszöntik a lányokat, ez pedig most sem volt másként. Az aranyos pillanatokat néhány intézmény képek formájában is megörökítette.

Hogyan zajlik a nőnap a katolikus óvodában? 

„Reggel a nap felkelt, mosolyogva ébredt, azt suttogta nekem, köszöntselek téged!
Nőnap alkalmából virágot is hoztam, két puszival együtt, át is adom nyomban!”

– Eme nemes, nemzetközileg is elismert napot, a nemzetközi nőnapot nem csak a családjainkban, óvodánkban is hagyományként ünnepeljük. A fiúkkal a hét során verseket tanulunk, kézműves ajándékot készítünk és egy kis finomsággal kedveskedünk a lányoknak és óvodánk felnőtt nőtagjainak. Folyamatosan mélyítjük a gyermekekben az egymásra figyelést, a figyelmességet, mint szociális készséget, mely hosszútávú értéket közvetít a társadalomban betöltött szerepünk által – mesélte Dancsó Józsefné, az intézmény óvodapedagógusa.

A Forrás Református Óvoda a következő gondolatokat küldte

Óvodánkban a nőnap egy várva várt esemény. Egész héten izgatottan készülnek a kisfiúk, a kislányok, az óvó nénik és a dajka nénik köszöntésére. Arra törekszünk, hogy óvodásaink megtapasztalják, hogy egy virágcsokorral, egy szál virággal kifejezhetik az érzéseiket, azt hogy szeretettel gondolnak valakire, szeretnék meglepni, örömet okozni neki. Virágot adni és kapni is épp ezért olyan nagy élmény. Természetesen a kisfiúk sem maradnak meglepetés nélkül, hisz a kislányok süteménnyel, csokoládéval köszönik meg a fiúk kedvességét.

„Egymást tiszta szívből buzgón szeressétek…” -1 Péter 1:22-

A Lehel utcai óvodában is ajándékoztak

A Lehel utcai óvodában is izgatottan készültek a fiúk a nagy napra, hogy megajándékozzák lány csoporttársaikat, akik pedig nagy örömmel fogadták kedvességüket. Ebben az esetben is egy, már évek óta visszatérő programról van szó, de a szavak helyett beszéljenek inkább a képek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.