- hirdetés -

Az Aprajafalva Óvoda apróságai érkeztek látogatóba március 8-án a polgármesteri hivatalba. Vendéglátóik az orosházi közterület-felügyelet munkatársai voltak, akik nagy örömmel – és egy kis üdítővel, nassolni valóval – készülődtek a gyerekek fogadására sőt, apró ajándékokkal is, hiszen a gyerekek matricát, kifestőt is kaptak ajándékba.

– Fontosnak tartjuk, hogy már egészen kicsi korban halljanak a gyermekeknek a munkánkról, a közösség szolgálatáról, a szabályok betartásának fontosságáról. Erre adott lehetőséget az óvodások látogatása, akik egyébként nagyon okosak, érdeklődők, nyitottak voltak és bátran kérdeztek – nyilatkozta lapunknak Széni Tibor közterület-felügyelő.

Az Aprajafalva Óvoda csoportja bizonyosan sok élménnyel térhetett haza, hiszen rendőrautóba ülhettek, felvehettek a közterület-felügyelők számára rendszeresített láthatósági mellényt, találkozhattak a polgármesterrel és beleshettek az irodába is, ahol meséltek nekik a közterület-felügyelet meglehetősen összetett munkájáról.

Orosháza Város Önkormányzata tavaly ősszel döntött arról, hogy megemeli a közterület-felügyelői létszámot, így a korábbi kettő helyet immár 6 fő dolgozik a városért. Jó hír az is, hogy a tavasz folyamán tovább bővül a térfigyelő-kamerarendszer, a frekventáltabb pontokon helyezik majd el az új kamerákat, gyarapítva ezzel a már meglévő rendszert. A saját forrásból történő fejlesztés nem titkolt célja a bűnmegelőzés, szükség esetén a bűnüldözés segítése. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.