- hirdetés -

Újabb rangos versmondó versenyen vett részt a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, Molnár Zsófia Bernadett, aki ezúttal nem kisebb helyszínen, mint a Stefánia Palota színpadán szavalta el Petőfi Sándor A XIX. század költői című művét. A fiatal lányt a megmérettetésre felkészítő tanára, Kis Éva is elkísérte, most pedig mindketten elmesélték tapasztalataikat.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, február 16-án rendezték meg a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban az intézmény névadójáról elnevezett szavalóversenyt, ahol a Kossuth iskolát két tanulója is képviselte. Ladocsi Anna és Molnár Zsófia Bernadett nagyon szépen teljesítettek, Zsófia pedig Józsa Mihály Emlékdíjban is részesült.

A napokban pedig következhetett egy újabb rangos megmérettetés, a Külső-Pesti Tankerületi Központ és a Honvédelmi Minisztérium ugyanis országos szavalóversenyt hirdetett „Hazafias költészet a magyar irodalomban” témakörben, a helyszín a csodálatos Stefánia Palota-Honvédelmi Kulturális Központ volt.

A Kossuth iskola diákja Petőfi Sándor A XIX. század költői című versét adta elő, a rendezvényre pedig felkészítő tanára, Kis Éva is elkísérte.
– A versmondás nagyon komoly és nehéz feladat, a költő üzenetét kell tolmácsolni a hallgatóság felé. Zsófi ezt nagyon szépen teljesítette. A zsűri elnöke a színész Nemcsák Károly volt, aki elismerését fejezte ki az előadásról – mesélte.

Hozzátette, céljuk, hogy szélesebb körben is meg tudja mutatni magát a tehetségével. A felkészülést pedig folytatják, hiszen a februárt és a márciust követően áprilisban is egy fontos esemény, a Költészet Napja következik. Zsófia (akinek a húgát, Molnár Enikő Bettit a hétvégi méhészbálon diák mézkirálynővé koronázták) elmondta, hogy mindig örömmel megy el egy-egy versenyre, ez pedig most sem volt másként.

– A mostani annyiból volt különlegesebb, hogy egy gyönyörű palotában volt megrendezve. Az, hogy ennyi fiatal tartja fontosnak, hogy közvetítse a hazafiságát, felbecsülhetetlen. Én úgy gondolom, hogy a szavalás, a versek, az irodalom a leggyönyörűbb eszköz, mellyel igazán meg tudjuk élni, valamint közvetíteni is tudjuk magyarságunkat. Igaz, hogy most nem értem el helyezést, de maga az élmény felért egy óriási nyereménnyel. Tapasztalattal, versekkel lettem gazdagabb, ez pedig nekem mindent megér. Kis Éva tanérnő mellett az osztályfőnököm, Buchalter Ibolya is nagyon sokat segített, valamint a mamám is kivette a részét a felkészítésből – árulta el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.