- hirdetés -

Március 2-án, a Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium ebédlőjében rendezte meg bálját az Orosháza Város és Körzete Méhész Egyesület. A 111 éve alapított egyesület 26. alkalommal rendezett szezonnyitó vacsorát vendégeinek.

Az egyesület elnöke, Rajki József köszöntötte elsőként a vendégeket, köztük Abonyi Klárát, a szervezet alapító elnökének unokáját. Ő elmondta, hogy nagyon szívesen fogadták a meghívást, egyben kitért arra is, hogy nemrég egy olyan felkérést kapott a méhész egyesülettől, hogy a régi családi emlékek között kutasson olyan képek vagy tárgyak után, melyet érdemes lehet megmenteni a méhészek számára. Legnagyobb örömére pedig talált is egy ilyen fényképet.

– Ez a fotó, amit szeretnék most átadni, majdnem 100 éves. 1927-ben készült, az akkori tanfolyam végzős tanulóiról Orosháza-Monoron – árulta el.

A köszöntéseket követően, de még a vacsora előtt hirdették ki az idei diák mézkirálynő választás eredményét. A Békés vármegyei iskolák 3 hetedik évfolyamos tanulója nevezett idén a versenyre, mely két fordulóból állt, az előző évek hagyományainak megfelelően: egy írásbeli tesztből és egy szóbeli részből. A felkészülési anyagot a nevezés után kapták meg a tanulók és a verseny napján tölthették ki, majd a zsűri szakértő tagjai tettek fel nekik kérdéseket a méhészet témakörében.

A mézkirálynő feladata a következő egy év során többek között a magyar méz és méhészeti termékek népszerűsítése lesz különböző rendezvényeken a fiatalok körében, valamint meggyőzni a társadalmat a mézfogyasztás előnyeiről, jótékony hatásairól. A rendezvény során először a 2022. évi diák mézkirálynő, Csizmadia Zsófi mondta el leköszönő gondolatait és számolt be másfél éves munkájáról, majd az idei eredményeket hirdette ki az egyesület titkára, Jakóné Varga Erika.

A második udvarhölgy címet Orbán Zselyke Boglárka (Székács József Evangélikus Iskola), az első udvarhölgy címet Bánki-Horváth Anna (szintén Székács József Evangélikus Iskola) szerezte meg, míg az idei diák mézkirálynő Molnár Enikő Betti (Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) lett.

Végül megköszönték a segítséget mindenkinek, aki segített az est megvalósításában, a vacsoráról az Aranypatkó Csárda, míg a zenéről a Mixer Zenekar gondoskodott. Megemlékeztek a közelgő nőnapról, felköszöntötték a születésnapot és házassági évfordulót ünneplő tagjaikat és vendégeiket. Ezután is több meglepetéssel készültek még, valamint értékes tombolanyeremények is vártak a szerencsésebbekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.