- hirdetés -

Az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola két növendéke játszott március 1-jén Szarvason, a X. Békés Vármegyei Fafúvós Versenyen. Egy első és egy harmadik helyezést értek el a klarinétos diákok.

A kiíráson klarinét, szaxofon, oboa és fagott hangszereken játszó zeneiskolás gyermekek vehettek részt. Háromtagú szakmai zsűri értékelte a hallottakat, köztük zsűrielnökként Dr. Nagy Csaba, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának tanszékvezető egyetemi tanára.

Vigyikán Eszter klarinét szakos tanuló korcsoportjában 1. helyezést ért el. Felkészítő tanára Szabados-Tóth László volt. Rekeczki Ákos szintén klarinétos növendék korcsoportjában 3. helyezett lett Gyarmati Klára Ildikó tanárnő felkészítése mellett. Zongorán közreműködött Tóth Judit tanárnő.

Gyarmati Klára Ildikó felkészítő tanártól megtudtuk, a diákok korcsoportonként egy kijelölt darabot, illetve egy szabadon választott művet adtak elő fejből, kotta nélkül. A zsűri értékelte többek között a zenei előadásmódot, dinamikát, technikai felkészültséget. Kardosné Bánhidi Éva, a zeneiskola igazgatója hangsúlyozta, az orosházi diákok szépen helytálltak. Némi izgalom ilyenkor természetes, de a versenyen felkészültségükről tettek tanúbizonyságot a gyerekek, az iskola zenetanárainak iránymutatása mellett komoly szakmai műhelymunka előzte meg a szarvasi megmérettetést.

A diákok és felkészítő tanáraik (fotó: iskola)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.