- hirdetés -

A versenypálya kicsinyített másán, de nem kispályás szinten köröztek autóikkal az orosházi modellezők. A „Miénk a főtér!” címmel meghirdetett családi programjukon arcfestéssel, ugrálóvárral és akadálypályával is várták a gyermekeket.

Az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub színes programmal kívánta tartalmassá tenni a kisgyermekes családok tavaszi szünetét. Április 6-án a város főterén egy elkülönített részen akadálypályát állítottak fel. Kicsik és nagyok rollerrel, görkorcsolyával, gördeszkával szlalomoztak a bóják között, míg mások az arcfestéshez álltak sorba, az ugrálóvár pedig szintén gyermeknevetéstől volt hangos. A délutánon a Candy Dance Crew is megvillantotta a legújabb koreográfiákat.

Az orosházi modellezők a gépeiket előbb felsorakoztatták, majd bemutató keretében megmutatták a technikai sport szépségét. Az érdeklődő gyerekek ki is próbálták a versenyautókat. Rádai Imre és családja Battonyáról érkezett Orosházára. – A kisfiaim nagyon szeretnek kerékpározni, illetve a modellautókra is kíváncsiak. Korábban még nem volt alkalom kipróbálni az irányításukat, ezért izgalommal várták a napot. Az ugrálóvárat is nagyon élvezték – mondta el.

A szervező egyesület részéről az autós szakosztály vezetője, Rosinsky Norbert kiemelte, közösségi programjaik révén a sportág népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A modellezés rétegsportnak tekinthető, de törekednek minél szélesebb körben megismertetni az orosháziakkal. – A tavaszi szünet végére időzítettük a programunkat, az idő is kegyes volt hozzánk. Élettel szerettük volna megtölteni a teret, úgy néz ki, sikerült – tette hozzá.

Mint megtudtuk, az egyesület versenyzői nemzetközi megmérettetésre készülnek. A tervek szerint a hazai versenyek mellett Olaszországban és Franciaországban állítják rajthoz autóikat. Rosinsky Norbert elmondta, a rákóczitelepi sportpályáért az egyesület áprilistól mint üzemeltető felel. Szeretnék a kerítést rendbe hozni, majd a versenypálya újraaszfaltozását követően nagyobb versenyeknek helyet adni. Emellett cél, hogy a belvárosihoz hasonló programokkal felpezsdítsék a közösségi életet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.