- hirdetés -

Több éven át nyújtott és nyújt a mai napig kimagasló teljesítményt a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen Madarász Noémi. A fiatal orosházi lány a közelmúltban egy rangos elismerést, Pro Universitate Juventutis díjat vehetett át.

Madarász Noémi nevével az elmúlt évek során már számtalanszor találkozhattak olvasóink, többek között egy rangos állategészségügyi versennyel vagy az akkori Táncsics Band zenekar búcsúkoncertjével kapcsolatban is nyilatkozott már honlapunknak. A zenével kapcsolatban az éneklésbe is belevágott, még 2020-ban adott ki egy saját dalt. A gimnáziumban 2019-ben érettségizett, majd a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemre nyert felvételt, amivel egy régi vágya teljesült.

– Négy éves voltam, amikor először kijelentettem, hogy állatorvos szeretnék lenni, ez az álom pedig azóta sem változott. Magyarországon csak Budapesten lehet kitanulni ezt a hivatást, így egyértelmű volt, hogy ide adom be a jelentkezésemet. A felvi.hu oldalon sem jelöltem meg másik egyetemet, tudtam, hogy csak ide szeretnék jönni továbbtanulni – árulta el Noémi.

Nagy koncentráció közepette Madarász Noémi, Dér Dorottya és Nádasdi Alexandra a korábbi állategészségügyi versenyen (Fotó: a verseny hivatalos Facebook oldala)

Gyorsan hozzátette, hogy a tanulás egyelőre még nem múlt idő az életében, jelenleg ötödéves állatorvostan hallgató, ezen a tavaszi féléven kívül még következik számára egy gyakorlati félév is a közeljövőben. Ha minden jól alakul, jövő februárban már a kezében foghatja a diplomáját.

Nemrég egy rangos elismeréssel gazdagodott, ugyan ő nyerte el az egyetem Pro Universitate Juventutis díját.

– A díjat a közösségért és az egyetemért végzett munkámért kaptam. Ebben az évben járt le a HÖK elnöki mandátumom, így az elmúlt években a barátaimmal mi szerveztünk minden hallgatói rendezvényt az egyetemen, igyekeztünk megadni a hallgatóknak minden lehetőséget arra, hogy szórakozzanak, kikapcsoljanak, kieresszék a gőzt. Elég nehéz egyetem a miénk, meg kell találni a módját a pihenésnek, különben nem lehet bírni – mesélte.

Itt pedig már néhány évvel később az elismerés átvételekor

Hozzátette, nagyon megtisztelőnek tartja, hogy az egyetem rektora felterjesztette őt az elismerésre. HÖK-elnöksége alatt sokat dolgozott vele együtt, ez a közös munka pedig végig nagyon gördülékeny volt, hiszen ő is a legjobbat akarja a hallgatóságnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.