- hirdetés -

Megannyi közös koncert, megannyi emlékezetes pillanat – ez azonban április 11-én véget ért. Előtte azonban még utoljára egy felejthetetlen koncertet varázsolt a Táncsics Gimnáziumba érkező szülőknek, barátoknak és nem utolsósorban tanáraiknak az intézmény diákzenekara.

Négy felejthetetlen év történetének a lezárására gyűltek össze a Táncsics Mihály Gimnázium aulájában április 11-én a Táncsics Band tagjai, valamint szüleik, hozzátartozóik, barátaik és tanáraik. A diákzenekar tagjai kilencedik osztályos korukban álltak össze először, a négy év alatt pedig rengeteg kiállításmegnyitón, sámlibálon vagy éppen szalagavató ünnepségen léptek fel és ejtették ámulatba közönségüket.

– Nagyon jó kis csapat kovácsolódott itt össze ezalatt a négy év alatt. Örülünk és izgatottak vagyunk, de egyben szomorúak is, hogy ennek a közös történetnek most vége szakad. Addig is viszont van még egy búcsúkoncertünk, ami az egyik legnagyobb lélegzetvételű előadásunk lesz, ennek megfelelően készültünk is rá – mesélte még az előadás előtt a zenekar tagja, Madarász Noémi.

Négy év közös története zárult le – előtte azonban felejthetetlen koncertet adtak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Táncsics Band nevéhez méltó módon kezdte utolsó előadását, hiszen a gimnázium történetének harmadik, egyébként saját készítésű indulóját adták elő először. Ezt az intézmény igazgatójának, dr. Blahó Jánosnak a köszöntője követte, aki elmondta, rendkívül büszke a zenekarra és tehetséges tagjaira.
– Az iskola akkor él, ha a diákság is él benne és olyan életet varázsol, ami meg tudja tölteni a zsibongót. Sajnálom, hogy zömében búcsúzók alkotják a zenekart, de biztos vagyok benne, hogy nem csak pusztán hallani fogunk még róluk, de egy minden szempontból sikeres életpályát futnak be. Kívánom, hogy a koncertjeikhez hasonló eredményességgel vegyék a közelgő nagy akadályokat – mondta köszöntőjében az igazgató.

Ugyan eredetileg a gimnázium udvarára tervezték az eseményt, az időjárás azonban ezúttal közbeszólt. Ez viszont egyáltalán nem tartotta vissza a zenekar tagjait, Seres Adélt, Polgár Dávidot, Fási Arnoldot, Madarász Noémit, Kéri Martint és Groska Zsombort, hogy egy felejthetetlen előadással búcsúzzanak közönségüktől.

Számos rendezvényen léptek fel korábban, ezúttal azonban önálló koncertet adtak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kedvenc magyar és külföldi dalaik előadását valóságos tapsvihar fogadta, az utolsó 1-2 szám alatt pedig már a közönség is együtt élt a zenével. A koncert utáni köszöntések, köszönetnyilvánítások sem maradhattak el. Az ABBA világhírű klasszikusának, a zárást jelentő Mamma Miának az előadása után ugyan véget ért egy korszak, de biztosak lehetünk benne, hogy a zenekar tagjai évekkel később is szívesen emlékeznek vissza erre a napra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.