- hirdetés -

Góg Anikó korábban országos és nemzetközi versenyeken egyaránt szép sikereket ért el triatlonban, 2000-ben pedig olimpián is képviselte Magyarországot. Néhány évvel később már az Ironman magyar bajnokságon indult. Most pedig a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban fog motiváló előadást tartani.

Anikót korábban két sorozatunkban is megszólaltattuk. Még 2014-ben a Staféta nevű cikksorozatban, a 2021-es év végén pedig a Gondolatok kávé mellett című videós beszélgetősorozatunkban mesélt életéről. Megtudhattuk, hogy Gyopárosfürdőn nőtt fel, szülei sportos életvitelét követte, a futás pedig a sport mellett szabadidős tevékenységet és közösségi élményt is jelentett számára.

Szülei mellett Egerszegi Krisztina is a példaképei közé tartozott, az ő sikereit látva döntött az úszás mellett, amit később a triatlon váltott fel. Kitartásában, mint kiderült, egy karórának is nagy szerepe volt. Fokozatosan haladt előre pályafutásával, amit a 2000-es olimpián való részvétel koronázott meg, de a mai napig szívesen emlékszik vissza egy másik nagy presztízsű versenyre, az Ironmanre. A sporttól persze aktív sportolói pályafutását követően sem szakadt el, megszerezte a személyi edző végzettséget, élt kint az Egyesült Államokban, hazatérve pedig az ott tanultakat kamatoztatta.

A sport pályafutása után is élete szerves része maradt (Fotó: archív)

Most pedig március 8-án visszatér szülővárosába, hogy egy előadással örvendeztesse meg az orosháziakat jövő hét pénteken 17 órától a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban. A Szikra a gyújtózsinór végén nevet viselő előadással kapcsolatban a következő gondolatokat osztotta meg.

– Te is azt látod, hogy van körülötted egy csomó olyan ember, aki az élet bizonyos területén megállíthatatlan? Kitalálnak, véghez visznek valamit és közben eltántoríthatatlanok a céljaiktól. Mindeközben te pedig egy olyan „egyszerű” dolgot, mint például az életmódváltás, nem tudsz megugrani. Hol vannak az elakadási pontjaid és legfőképp hogyan lehet ezeken felülkerekedni? Miért lehetséges az, hogy bár fejben pontosan tudod, mit és hogyan kell csinálni, egyszerűen elfogysz a folyamatban vagy bele sem állsz igazán? Megpróbálkozunk azzal, hogy a saját magadhoz vezető kulcsot kireszeljük együtt – hangzik el a márciusi esemény leírásában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.