- hirdetés -

Két nappal ezelőtt arról írtunk a Táncsics Mihály Gimnázium kapcsán, hogy az intézmény egy kisebb küldöttsége a Thália Színházban tett látogatást. Közben azonban a diákok is kitettek magukért a tanulmányi versenyeken, sőt a biológia munkaközösség diákjai a térség általános iskolásainak szerveztek megmérettetést.

A 7/8 osztály németül tanuló diákjai nem csak a DSDI próbanyelvvizsgáján mérettetik meg magukat, hanem országos versenyeken is szívesen vesznek részt. A „Berühmte Leute”/Híres emberek országos német nyelvű projektversenyen a következő eredmények születtek:

Egyéniben:
Szuhai Melinda országos 10. hely

Csapatban:
Alzubi Maryam és Molnár Mira országos 1. hely
Dimák Dominik, Kovács Ákos és Szöllősi Norbert országos 4. hely

Felkészítőjük Gombkötő Anita volt.

A Táncsics Mihály Gimnázium biológia munkaközössége hagyományaihoz híven február 9-én az idei tanévben is megrendezte a Kistérségi Biológia Versenyt, melyen a város és kistérség 9 iskolájából harmincöt hetedik és nyolcadik évfolyamos diák vett részt. A versenyben résztvevők emléklapot kaptak, az 1-6. helyezett pedig könyvjutalomban is részesült.

Február 17-én rendezték a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban a Meleg István Kémiaverseny döntőjét. A 7/8. osztályos Alzubi Maryam a döntőben részt vevő 37 diák közül a 2. helyezést érte el, míg a 8/8. osztályos Vannai Lívia a 32 nyolcadikos tanuló közül a 7. helyezést szerezte meg. Felkészítőjük Francziszti László volt.

Február 12-én az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 6. és 7. osztályos tanulói Mezei Szabolcs tanár úr kíséretével látogatást tettek a gimnázium Kaáli Természettudományos Tehetségműhelyében. A tanulókat Seres Erzsébet, a földrajz-történelem munkaközösség vezetője köszöntötte, majd a rövid iskolabejárás során megtekintették a fizika szertár kincseit tartalmazó minitárlatot, az Ökosan-okosan klub zöld oázisát és a Kaáli Természettudományos Tehetségműhely helységeit (labor, előadó). Ezután a földrajz előadóban rendhagyó földrajz óra következett a tanulóknak, amelyen a kőzetek világával ismerkedtek meg, végül egy csokikőzet receptet kaptak házi feladatként.

Február 16-án rendezték meg a Justh Zsigmond szavalóversenyt, ahol az iskolát Olajos Szandra 10. A, Magony Petra 10/8, Bolla Márton 12/8 és Horváth Áron 11. B osztályos tanulók képviselték. A 9-10. évfolyamosok kategóriájában Magony Petra az 1. helyet szerezte meg (felkészítője Menyhárt Krisztina), a 11-12. évfolyamosok között Horváth Áron a 3. helyen végzett (felkészítője Szögi László).

Fotók: iskola Facebook-oldala

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.