- hirdetés -

Harminc ország több mint 1600 versenyzője indult a nemzetközi kick-box versenyszezon idei második Európa Kupáján, melyet Zágrábban rendeztek meg. A rangos versenyen a felnőttek mezőnyében a magyarok 15 elsőséget szereztek, az aranytermeléshez a Contact K.T.H.E. két kiválósága, Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia is tevékenyen hozzájárult a formagyakorlati kategóriában.

Az eggyel korábbi cikkünkben is leírtuk, de csak ismételni tudjuk magunkat. A formagyakorlati kategória az elmúlt évek során hatalmas fejlődésen ment keresztül, melyben óriási szerepe volt az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület vezetőedzőjének, Puravecz Péternek is, aki a szakág szövetségi kapitányaként is tevékenykedik. Versenyzői közül többen értek már el fantasztikus sikereket nemzetközi versenyeken, Európa- és világbajnokságokon.

Január végén Athénban jártak és hoztak el szép eredményeket, míg legutóbb Zágrábban indult el az Európa Kupa versenysorozat második állomásán Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia. A pár héttel ezelőtti formát pedig mostanra is átmentették. Zoltán mind a formagyakorlat kreatív és kreatív fegyveres kategóriájában is a dobogó tetejére állhatott fel. Ugyancsak megnyerte a zenés kategóriát, míg a zenés fegyveres kategóriában a harmadik helyet szerezte meg, így összesen 3 arany- és 1 bronzéremmel zárt.

A kreatív kategóriában mondhatni teljes maradt az orosházi uralom, hiszen a női mezőnyben Halustyik Cintia is aranyéremmel zárt. Ugyancsak jól szerepelt a kreatív fegyveres, a zenés és a zenés fegyveres kategóriákban, hiszen győzelme mellé három ezüstérmet is megszerzett a horvát fővárosban. A fiatal kick-boxolók tehát a magyar éremtermésből összesen 4 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzéremmel vették ki a részüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.