- hirdetés -

Fantasztikus sikert értek el hétvégén a CSIKO BOAT SE aerobikosai, akik Lengyelországba, azon belül is Krakkó városába utaztak, hogy részt vegyenek az International Polish Cup nemzetközi versenyen. Az egyéniben és duóban induló versenyzők is kitettek magukért, a csapatverseny során pedig fel is tették a koronát az elmúlt évek kitartó munkájára.

Három európai ország részvételével zajlott Krakkóban az International Polish Cup nevű aerobikverseny április 20-án, az Európa Kupa keretében lengyel, cseh és magyar fiatalok léptek színpadra. A magyar színeket pedig az orosházi CSIKO BOAT SE sportolói képviselték. Vezetőedzőjük, Németh-Csiki Rebeka elmondta, a mostani megmérettetés is arra a versenyrendszerre, azaz a FISAF-ra épült, melyben ők is elindultak az elmúlt időszakban. Ez azt is jelenti, hogy rengetegen léptek fel a hétvégén, sok ellenféllel szemben kellett bizonyítaniuk.

– 7 tanítványommal mentünk, úgy intéztük az egész utazást, hogy már két nappal a szombati versenyt megelőzően útra keljünk, kicsit kiránduljunk, kulturálódjunk. Az első napot Zakopanéban töltöttük, ahol meglepetésünkre hatalmas hóesés fogadott minket. Utána Krakkóban elfoglaltuk a szállást, ami fantasztikus volt, majd bevettük a várost, először a sóbányát néztük meg, később pedig a belvárost. Kiváló program volt csapatépítés szempontjából is, a gyerekek barátsága még szorosabb lett, de a szülők és kísérők is kis családként szuperáltak – mondta.

Majd eljött a verseny napja, ahol már korán reggel el kellett menniük a helyszínre, ekkor ellenőrizték le ugyanis, hogy mindenki a megfelelő dalokat adta-e le és ekkor próbálták ki a gyerekek először a színpadot. Nem sokkal később pedig maga a verseny is elkezdődött, először a selejtezőkkel, melyben négy CSIKO-versenyző is érdekelt volt. Az egyikük, Marton Gerda a döntőbe is bejutott, de a többiek is csak egy-két helyezéssel maradtak el a továbbjutástól. Sikerként könyvelték el a szereplést, a java viszont még csak ezután következett.

– Elég erős volt a mezőny, nem volt könnyű érvényesülni, szóval elégedettek lehetünk. Dancsó Lilla például most először csatlakozott a nemzetközi mezőnyhöz, de rajta sem láttam, hogy meg lenne illetődve. Nagy élmény volt, egyben nagy kihívás. És utána, a késő délután folyamán következhetett a csapatok versenye. Mi itt a junior korosztályban indultunk el, a koreográfiánk neve Nox volt, magyar zenékből tevődött össze. Rengeteget készültek és edzettek rá a lányok, szóval bíztunk benne, hogy jól sikerült – mesélte a vezetőedző.

Hozzátette, eredetileg a dobogót célozták meg, de a két nap alatt annyira összecsiszolódtak a lányok, hogy mindannyian mosolyogva, boldogan, a produkciót komolyan véve, mégis önfeledten álltak fel a színpadra. Biztosak voltak benne, hogy ebből valami jó sülhet ki. Ezt pedig olyan szinten váltották valóra, hogy szüleik, szurkolóik mellett a lengyel közönség is felállva, őrjöngve tapsolta meg a produkciójukat. Jött az eredményhirdetés és az alapból jól sikerült hétvégét, valamint az elmúlt hónapok, sőt évek felkészülését megkoronázva a dobogó tetejére szólították őket.

Itt már nem maradtak el az örömkönnyek sem.
– Ez most egy hatalmas siker és elismerés, mind az én életemben, mind a lányoknak, hiszen már 7-8 éve edzenek velem. Mint edzők, Németh László és Csiki Sarolta kísértek el bennünket, de Zsiga Bence és Balogh Nóra is sokat segítettek a felkészülésben. De nem mehetünk el szó nélkül a kísérő szülők összefogása mellett sem, akik rengeteget hozzátettek a hangulathoz, a biztatásuk nélkül aligha értünk volna el idáig – tette hozzá Németh-Csiki Rebeka.

Részletes eredmények: (ebben a Facebook-bejegyzésben a képekre kattintva egyébként visszanézhetők a versenyzők gyakorlatai)
Kovács Lola: Cadet IW 12. hely
Dancsó Lilla: Cadet IW 16. hely
Szokolai Hanna: Junior IW 12. hely
Marton Gerda: Junior IW 7. hely

Kovács Lola, Marton Gerda: Junior Duo 6. hely
Szokolai Hanna, Kishonti Hanna: Junior Duo: 8. hely

Bajnóczi Eszter, Duray Bori, Kishonti Hanna, Marton Gerda, Szokolai Hanna: Junior Petit 1. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.