- hirdetés -

Mindig örömmel számolunk be az orosháziak által elért sportsikerekről. Különösen igaz ez, ha az a bajnoki cím, vagy helyezés nem igazán mindennapos. Nyári László legutóbbi aranyérmére azt is mondhatnánk, kuriózum.

A múlt hétvégén Karcagon rendeztek országos szenior páros versenyt az asztaliteniszezők rutinos korosztályai számára. A több, mint kétszáz (!) induló közt három – kis ráhagyással négy – orosházi hazánkfiát találtunk, Nyári László, Kéri Róbert és Ludányi Attila, valamint az árpádhalmi Katona Mátyásné személyében. Kéri Róbert a 40-50 évesek közt, Ludányi Attila és Katona Mátyásné az 50-60-as korosztályban próbált szerencsét, de sajnos nem sikerült a dobogós helyezés elérése a számukra.

Nyári László a legújabb éremmel és serleggel (Fotó:Nagy Kristóf)

Nem úgy az orosházi pingpongosok doyenjének, az 1941-ben született Nyári Lászlónak. Laci bácsi a 80 felettiek közt indult páros társával, a budapesti Kepes Lászlóval. Ebben a korosztályban nyolc páros állt asztalhoz, vagyis a végső győztesnek hét győzelmet kellett aratni. Laci bácsiék megtették. Ezzel a győzelemmel az orosházi játékos a harmadik sikerét aratta ezen a versenyen.

Bár az orosházi pingpongosok nyolcvan éves korában, egy számára rendezett meglepetés versennyel elbúcsúztatták, Laci bácsi ma is rendszeresen edz és mint a mostani siker is mutatja, nem is eredménytelenül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.