- hirdetés -

Meglepetés születésnapi köszöntéssel egybekötött versenyt szerveztek a hétvégén a Fürdő utcán az asztalitenisz szerelmesei. A megjelentek Nyári Lászlót köszöntötték 80. születésnapján, aki épp 40 éve került az asztalitenisz bűvöletébe.

Tizenkét versenyző állt az asztalok mögé, minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen a tizenévesektől a nyolcvan évesekig. Ez utóbbiba tartozott Nyári László, őt ünnepelték június 26-án barátai, sporttársai.

– Egyedülálló nap ez a mai – mesélte Nagy József asztalitenisz edző, a nap szervezője, kétszeres amatőr országos asztalitenisz bajnok. – Laci barátom 80 éves, és 40 éve vagyunk mindketten az asztalitenisz bűvöletében. Hosszú és áldozatos munka volt a miénk. Miután a tanításom alatt Laci elért egy bizonyos szintet, a sportág fanatikusa lett, és csak az első hely volt számára elfogadható. Megszámlálhatatlanul sok sikert ért el, körülbelül 120 serlege van. A két legnagyobb eredménye talán a szolnoki országos bajnokság, ahol győzni tudtak párosban Dubéczi Zsolttal, illetve a Dr. Bándi Andor Emlékverseny, melyen ők ketten magyar veterán bajnokok lettek.

Nagy József, a legjobb barát szervezte a meglepetést (Fotó: Horváth Bence)

Hat éven át veretlenül

Nagy József és Nyári László ezekben az időkben napi négy órát edzettek. Visszaemlékezésükből kiderül, őket meglátva többször mondták azt más versenyzők: „Itt vannak a bajnokok, ma sem fogunk tudni nyerni.” A Délkelet-Magyarországi Asztalitenisz Bajnokságon 1985 és 1990 között, hat éven át mindenkit legyőztek.

– Én soha nem voltam tehetséges, csak borzalmas akarattal játszottam, mert szerettem ezt a sportot – mesélte az ünnepelt. – A futballt abbahagytam negyven év után, utána kezdtem el a pingpongot. Magyar bajnokságban öt harmadik, két második és három első helyet szereztem. A mai napig hetente háromszor edzek.

Azt mondja, nem volt tehetséges, csak szorgalmas (Fotó: Horváth Bence)

Nyári László hozzátette, úgy látja, a mai kor problémája, hogy a gyerekekből hiányzik a szorgalom és a kitartás. Elvonja a figyelmüket a sok kütyü. Az ő idejében még nem volt ilyesmi, azt mondja, akkor csak a futball és a pingpong számított. Ma viszont más világ van már.

A tizenkét versenyző Orosháza mellett Gyuláról, Mezőkovácsházáról és Árpádhalmáról érkezett, a köztük folyó küzdelem végeredménye a következőképpen alakult:

Páros:

I. Nyári László, Elek Gyula
II. Katonáné Klára, Kasza Anett
III. Nagy József, Rajki Zoltán,
Megyeri Balázs, Bárdos Botond
IV. egyenlő győzelemmel
Vetró Antal, Müllek Zoltán
Gombkötő Csaba, Gigacz Ferenc

Egyéni:

I. Nyári László
II. Nagy József
III. Kasza Anett

Minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen (Fotó: Horváth Bence)

A jó hangulat adott volt, a születésnapot tortával, finom pezsgővel ünnepelték, a legjobbakat érmekkel, serlegekkel jutalmazták. A szervezők köszönetüket fejezik ki Bogdánffy Csabának, amiért használatba vehették a játéktermet a rendezvény ideje alatt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.