- hirdetés -

Békéscsabán rendezték a hétvégén a 31. Dr. Bándi Andor Emlékversenyt, amely egyben Veterán Magyar Bajnokság is volt. A verseny egyetlen Békés megyei győztese az orosházi Nyári László lett.

A hétvégi megmérettetésen több, mint százharmincan ragadtak ütőt. Nyári Lászlóról tudjuk, hogy 1941 nyarán született, így az idei 31. emlékversenyen már a 80+ kategóriában indult. Mint elmondta, eddig minden Dr. Bándi Andor Emlékversenyen ott volt az indulók között.

(Archív fotó: Horváth Bence)

– Tavaly előtt még a 75+ kategóriában indultam, tavaly pedig sajnos a pandémia miatt elmaradt a verseny. Az ideire nagyon készültem, tekintve, hogy kategóriát is váltottam. Heti három alkalommal járok a Fürdő utcai terembe edzeni és úgy tűnik, meg is lett az eredménye. Van három olyan versenytársam, akiket eddig nem sikerült felülmúlni ha összekerültünk. Most a budapesti, miskolci és szerencsi sporttársakat is sikerült legyőzni. Voltak a hat meccsből nagyon szorosak is, de szerencsére sikerült a koncentrációt megőriznem a verseny végéig. Ha megérem, jövőre újra megyek – fűzte hozzá a veterán magyar bajnok, Nyári László.

A versenyen születtek még szép Békés megyei eredmények, de győznie csak Laci bácsinak sikerült.

A Dr. Bándi Andor Emlékversenyen több elismerést is átadtak az arra érdemeseknek. Többek mellett elismerést kapott az orosházi Schneider György, aki a Békés Megye Asztalitenisz Sportjáért kitüntetést vehette át a szövetség megyei elnökétől.

Nyári László körülbelül 40 éve került az asztalitenisz bűvöletébe. Idén júniusban 80. születésnapja alkalmából meglepetés köszöntéssel egybekötött versenyt szerveztek Orosházán a Fürdő utcában.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.