- hirdetés -

Harmadik helyet szerzett kategóriájában az orosházi intézmény. Az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában hagyományosan nagy hangsúlyt fektetnek a sportra és a mozgásra, amit vármegyei szinten is elismertek. Ekéné Nagy Edit, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedagógusa szintén elismerést vehetett át, ő az Orosháza és körzete testnevelői díjban részesült.

A Sportért Felelős Államtitkárság által jóváhagyott Diáksport fejlesztési szakmai koncepció szerint a Magyar Diáksport Szövetség vállalta, hogy a Diákolimpia versenyrendszerben közreműködő testnevelők elismerésére valamennyi vármegyében és Budapesten is díjátadó rendszert vezet be. Így az országos díjátadó mellett helyi, vármegyei testnevelők és iskolák díjazására is nyílt lehetőség.

Az Eötvös iskola munkáját is elismerték (Fotó: Patyi Gábor)

A díjátadók díjazási rendszerében kiemelt szerepet kapnak az alapsportágak (atlétika, torna, úszás), ezáltal támogatva ezeknek a sportágaknak a népszerűsítését az iskolákban. A díjátadót a Belügyminisztérium támogatásával nemrég Gyulán, az Almásy kastély Stefánia-szárnyában rendezték meg.

Az egyesület elnöksége a Diáksport Bizottságok javaslatára a vármegye 8 körzetéből a 2022/2023-as tanév eredményei alapján 1-1 Körzet testnevelője elismerést adott át, valamint díjazta a tanév 30 év alatti Fiatal vármegyei testnevelőjét és a legaktívabb vármegyei iskolákat is. Az aktivitási mutatót a tanév végén a Magyar Diáksport Szövetség számolja ki a tanulói létszám és a nevezési számok arányából. Az így szerzett pontokat (alapsportágakat súlyozva) megküldi a vármegyei tagszervezeteknek.

Ekéné Nagy Edit is díjat kapott (Fotó: Patyi Gábor)

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola a harmadik helyen végzett az általános iskolák kategóriájában. A díjat Korcsok Marianna igazgató és Almási Gyula testnevelő tanár vette át. Itt azonban még nincs vége az orosházi díjazásoknak, hiszen az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testnevelő tanára Ekéné Nagy Edit Orosháza és körzete testnevelői díjban részesült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.