- hirdetés -

Harminchat diák foglalt helyet a Táncsics Mihály Gimnázium biológia előadójában a 24. Kistérségi Biológiai Versenyen. A megmérettetés már igen hosszú múltra tekint vissza, hiszen 2000 óta rendezik meg Orosházán. Idén, az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézményeként hirdette meg a versenyt a Táncsics gimnázium, amely 2020 óta házigazdája az eseménynek.

A 7. és 8. osztályos tanulókat várták február 9-én a Táncsics Mihály Gimnáziumban rendezett Kistérségi Biológia Versenyre. Habár a névben kistérség szerepel, az idei megmérettetésre Békés vármegyén kívül, Csongrád-Csanád vármegyéből is érkeztek diákok. Az orosházi intézmények közül a Táncsics, a Vörösmarty és a Székács tanulói képviselik a várost, de érkeztek még Kaszaperről, Medgyesegyházáról, Tótkomlósról, Nagyszénásról, Nagymágocsról, Kondorosról is.

– Hosszú múltra tekint vissza ez a verseny, és minden évben örömmel jönnek a diákok és a kísérő kollégák is. Ennek köszönhetően mindez mondhatni nem egy biológia verseny, de egy szakmai fórum is, hiszen a térségi pedagógusokkal találkozni tudunk. A február 9-i már a 24. verseny, a Táncsics pedig már a 2020/2021-es tanév óta rendezi ezt az eseményt, melyet most az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ bázisintézményeként hirdettünk meg – mondta a megnyitón Árusné Erős Krisztina igazgató.

A verseny egyik szervezője, Gabnai Edit ismertette, az írásbeli megmérettetés az 5-6. osztályos természettudomány és 7-8. osztályos biológia tananyagra épül. A tanulóknak elsőként 15 perc áll rendelkezésükre arra, hogy kitöltsenek egy totót a nemzeti parkokról, majd ezzel együtt 60 percük van a fő feladatlapra. Az eredményhirdetésig a diákoknak Zabagloné Váradi Margit, mesterpedagógus-szaktanácsadó, a Pedagógiai Oktatási Központ munkatársa készült egy játékos programmal.

A következő eredmények születtek:

7. évfolyam

  1. helyezett: Csőke Botond, Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola
  2. helyezett: Valyuch Villő, Medgyesegyháza
  3. helyezett: Alzubi Maryam, Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium; Kis Anna, Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Klimaj Maja, Kondoros
  4. helyezett: Kiss Jázmin, Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola
  5. helyezett: Hajdu Nárcisz, Kondoros
  6. helyezett: Csicsely Gréta, Kondoros

8. évfolyam

  1. helyezett: Szendi Milán, Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
  2. helyezett: Varga Dorina, Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola
  3. helyezett: Vannai Lívia, Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium
  4. helyezett: Zamba Inez, Nagyszénás
  5. helyezett: Szloszjár Csaba, Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola
  6. helyezett: Tímár Lea, Kondoros

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.