- hirdetés -

A kézilabda egyesület második alkalommal szervezte meg családias hangulatú egészség- és sportnapját szombaton délelőtt.

A rendezvényen az egyesület mintegy háromszáz sportolója – néhány vállalkozó szellemű szülővel kiegészülve – mozdult meg és töltött együtt egy remek napot. Mint az esemény fő szervezője, Nagy Ferenc, utánpótlásvezető elmondta, igyekeztek érdekes és hasznos programokat beiktatni.

– Az ilyen rendezvényeken nem csak az a fontos, hogy együtt legyünk és jól érezze magát az egyesület nagy családja, de az is, hogy tanuljunk és tegyünk még többet az egészségünkért. Ennek fényében állítottuk össze a délelőtt programját, melynek első eleme az ügyességet tette próbára. Az akadálypálya leküzdése után hallgattuk meg a rendkívül hasznos előadásokat az iskola aulájában, hogy aztán a büntető lövő versenyen újra a labdáé lehessen a főszerep – mondta el Nagy Ferenc.

Népszerű volt az akadálypálya és a heteslövés (Fotó: OKC/Patakfalvi Ádám)

A jó hangulatot megalapozta az akadálypálya nyolc állomása, amely hol jobban, hol kevésbé, de próbára tette a gyerekek és a néhány vállalkozó szellemű szülő ügyességét. Aki teljesítette a nyolc állomás feladatait, egy-egy banánnal, naranccsal pótolhatta a felhasznált kalóriákat. A jelenlevők az aulában három előadást hallgathattak meg. Elsőként Kasuba Gabriella beszélt arról, milyen gyorssegélyeket alkalmazhatunk házilag, mit tehet a szülő egy esetleges sérülés esetén, illetve milyen szereket tartsunk otthon. Másodikként Morva-Dancsó Dalma az izomlázzal és az SMR hengerrel kapcsolatban osztott meg a hallgatósággal sok hasznos információt. Az előadások sorát a Mályvavirág Pont előadása zárta, melynek fő témája a szűrővizsgálatok fontossága volt.

Sokan voltak kíváncsiak az előadásokra is (Fotó: OKC/Patakfalvi Ádám)

A csarnokba visszatérve hetes lövő verseny következett. Három nagyszerű kapusnak, Bálint Annának, Reszegi Eszternek és Jován Éduának lőhettek büntetőket a fiatalok. Ha valaki kétszer hibázott – kiesett. A heteslövők, a kapott gyümölcscsomagok tartalmának elfogyasztása közben átbeszélhették az elkövetett hibákat.

A délelőtt folyamán sokan vették igénybe a Magyar Vöröskereszt Orosháza Területi Szervezete által felkínált vércukor szint és vérnyomás mérést, illetve a Mályvavirág Pont által nyújtott felvilágosítást és gyöngyfűzést is.

Az Orosházi Kézilabda Club ismét egy remek napot hozott össze, folytatva a tavaly kezdett egészségnap sorozatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.