- hirdetés -

A múlt szombati, Szombathely elleni mérkőzéssel hivatalosan is véget ért az őszi szezon. Pénteken a Szigetszentmiklós csapata ellen kezdte a visszavágók sorát az orosházi női kézilabda csapat. A Pest megyeiek ellen volt is miért visszavágni, az ősszel ugyanis váratlan vereséget szenvedtek a lányok az újonc otthonában, de hazai környezetben már nem adtak esélyt sem a vendégeknek.

Zengő Alföld Orosházi KA – Szigetszentmiklós NKSE 33-24 (17-10)

NB I/B 16. forduló, Orosháza, 150 néző. Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence Károly.

Orosháza: Bálint – Ludvig 3, Vörös 3, Zavaczki 7, Ács 2, Kenyeres 7, Rácz 2. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula 3, Petri, Péter, Jáhn 2, Baráth, Kostyó 1, Kovács 3, Bedron. Edző: Morva Zoltán.

A Szigetszentmiklós legjobb góllövői: Husti 6, Varga 4.

Kiállítások: 14 perc, illetve 14 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, de csak az első orosházi gólra jött vendég válasz. Az ötödik percben már 4-1 állt az eredményjelzőn. A 9. percben, 6-2-es állásnál kért időt először a szigetszentmiklósiak edzője, de látványos javulást ez sem hozott a játékukba. Az orosházi csapat keményen, határozottan védekezett, mögöttük a kiválóan védő Bálint Anna is sok próbálkozást hiúsított meg. Támadásban is viszonylag könnyen tudtak helyzetbe kerülni Kenyeres Barbaráék, így egy hazai szempontból kellemesen izgalommentes félidő végén, 17-10-es hazai vezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

Zavaczki Bogi (96) hét gólig meg sem állt (Fotó: Nagy Kristóf)

A fordulás után emberelőnyből szerzett gyors gólt a Szigetszentmiklós, de villámgyorsan válaszolt rá Kenyeres Barbara. Az átlövő itt nem is állt meg, a következő két gól is az ő neve mellé került. A 35. percben pedig Zavaczki Boglárka juttatta a kapuba a labdát talpról, a közönség először számolhatott rá az ellenfélre 22-12-es állásnál. Pár perccel később ismét az irányítóé volt a főszerep, a kiharcolt büntetőt értékesítve alakította ki a találkozó legnagyobb különbségét, 27-15. A folytatás is hasonlóan alakult. Jól zárt a védelem elől pedig emberhátrányban is be tudtak találni Morva Zoltán tanítványai. Az utolsó tíz percben kissé lankadt a hazai koncentráció és be-becsúsztak hibák a játékba, így a vendégek be tudtak jönni tíz alá. A hajrában mindenkinek adott játéklehetőséget a vendéglátók mestere. A végeredményt egy kettős emberelőnyből szerzett utolsó másodperces góllal alakította ki a szigetszentmiklósi Varga Panni.

Az orosházi védelem végig szigorú és kemény volt (Fotó: Nagy Kristóf)

Az orosházi lányoknak sikerült az őszi fiaskóért visszavágni és két fontos ponttal indítani a tavaszi szezont.

Morva Zoltán: Örülök, hogy javuló formát mutat a csapat. Gyorsan, jó tempóban kézilabdáztunk, a folytatásban is ez vezethet minket sikerre. Ma este kiemelném a kapusteljesítményt is, ami végre olyan volt, amit tavaly megszoktunk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez és köszönjük a szurkolóknak, hogy ma is itt voltak velünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.