- hirdetés -

Újabb fájó vereséget szenvedett hazai pályán az orosházi női kézilabda csapat. A szünetben még vezettek három góllal, de a második félidőben elfogyott a lendület, a Hajdúnánás ezt kihasználva fordított és megnyerte a találkozót.

A 24. fordulóból előrehozott mérkőzésen, szombaton délután, a kiesés ellen menekülő Hajdúnánás látogatott Orosházára. A hazai szurkolók abban bíztak, hogy a múlt heti, Debrecenben aratott tízgólos győzelem kisegíti a lányokat a gödörből és itthon folytatják a pontgyűjtést.

Zengő Alföld Orosházi KA – Hajdúnánás SK 22-23 (13-10)

NB I/B 24. forduló, Orosháza, 250 néző. Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Vastag-Réti Rebeka.

Orosháza: Bálint – Ludvig 4, Vörös 2, Zavaczki 1, Kostyó, Kenyeres 10, Rácz 1. Cserék: Reszegi (kapus), Mikula 1, Péter, Petri, Ács 1, Jáhn, Baráth 2, Bedron, Leczkési. Edző: Morva Zoltán.

A Hajdúnánás legjobb góllövői: Nemes 5, Orsós 4, Vantara-Kelemen 4. 

Kiállítások: 8 perc, illetve 8 perc. Hétméteresek: 3/2, illetve 8/6.

Esélyeshez méltón kezdték a találkozót Morva Zoltán tanítványai, 6 perc játék után már 4-0 állt az eredményjelzőn. Nem is várt tovább az időkéréssel Skaliczki László, a vendégek mestere. Hátul kimondottan jól zárt a védelem. Leginkább szélről voltak veszélyesek a hajdúságiak, az NB I-es rutinnal rendelkező Vantara-Kelemen Éva góljaival tartotta a lépést a Hajdúnánás. Az orosházi csapatban Kenyeres Barbara volt a vezér, aki a héten betegség miatt több edzést is kihagyott, de a játékán nem igen látszott. A 22. percben is az átlövő alakította az állást 10-6-ra, de ennél jobban nem sikerült ellépni. A folytatásra 13-10-zel fordultak a felek.

A hazai csapatból a tíz gólig jutó Kenyeres Barbara (21) volt a legveszélyesebb (Fotó: Nagy Kristóf)

Gyors gólváltással kezdődött a második játékrész. Nem játszott jól a hazai alakulat, de egy jó ideig még őrizte a vezetést. Küzdős, brusztolós, nehéz meccs alakult ki, ahol egyre inkább akadozott a támadó gépezet. Vörös Bettina a 45. percben belőtte a megítélt büntetőt, ezt követően hatperces hazai gólcsend következett. A vendégek, az Orosházán néhány szezont eltöltő Nemes Nóra vezérletével kapaszkodtak. Az irányító 19-19-nél egalizált, ezt követően két Kenyeres-góllal még újra orosházi előnyt mutatott az eredményjelző. Az 54. percben Nemes fordított, majd néhány perc múlva kettőre növelte a fórt. Innen már nem volt visszaút, Mikula Dóra ugyan még szépített, de a vereség elkerülhetetlen volt. A találkozó 23-22-es vendég győzelemmel zárult.

Morva Zoltán: A második félidő nagybetűs alibi. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ma is ennyien kijöttek és támogattak minket. Szükség van rájuk, ebben a nehéz időszakban is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.