- hirdetés -

Az Orosházi Kézilabda Club a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezte a kézilabda bált. Az eseményen majd ötszáz vendég szórakozott az Eötvös csarnokban.

A kézilabda bál több, mint tízéves fennállása alatt Orosháza egyik legjelentősebb társasági eseményévé nőtte ki magát. A meghívott vendégek mellett sportolók, sportvezetők, szimpatizánsok, szurkolók, támogatók töltötték meg a csarnok küzdőterét.

A program elején külön köszöntötték Zalai Mihályt, a Békés Vármegye Közgyűlés elnökét, Dávid Zoltán polgármestert, Novák Andrást a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatóját, Kótai Mihály ökölvívó világbajnokot, Csík János mesteredzőt és feleségét Angyal Éva sokszoros válogatott kézilabdázót.

Elsőként Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjében kitért arra a hatalmas munkára, mellyel a rendező egyesület a nehéz időkben felkarolta, és további sportolási lehetőséget biztosított a nemrégiben megszűnt OFKSE fiataljai számára.

A polgármester után Novák András méltatta az orosházi kézilabdázást, utánpótlás nevelő munkát, kiemelve, hogy Bartucz László személyében orosházi tagja is volt az eddigi legjobb Európa-bajnoki helyet elérő magyar válogatottnak. – Ha úgy vesszük, hogy Orosháza nem volna, lehet, hogy EB ötödik csapatunk sem volna – mondta. Elismerő szavakkal illette az OKC-nál folyó szervezett és szisztematikus munkát, mely – mint hozzátette – Budapestről is jól látszik.

Hagyomány a kézilabda bálon, hogy díjazzák az egyesület előző évi legjobbjait, utánpótlás és felnőtt kategóriában, illetve, hogy az Orosházi Kézilabda Baráti Kör életmű díjat ad egy arra érdemes sportembernek. Az idei évben a leány utánpótlás korú játékosok közül Péter Petra, a fiúknál Zolnai Gergő, a felnőtt csapatból pedig a kitűnő kapus, Bálint Anna vehette át a díjat. A baráti kör életmű díját az orosházi születésű és városunkból induló, később sikert sikerre halmozó mesteredző, Csík János kapta.

A képen a díjazottak és a díjátadók. (balról jobbra) Zalai Mihály, Csík János, Bálint Anna, Péter Petra, Zolnai Gergő és Dancsó Attila klubelnök (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A díjátadók után ökölvívó világbajnokunk, Kótai Mihály mondott pohárköszöntőt, majd kezdődhetett a vacsora, utána pedig a mulatság, melyhez a muzsikát a Békési fiúk formáció szolgáltatta, egészen a tombola sorsolásig. A nyeremények gazdára találása után Mihálka András lépett a diszkós pult mögé és folytatódott a tánc, az önfeledt szórakozás hajnalig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.