- hirdetés -

Minden évben az egyik legnagyobb és leginkább várt esemény a református iskola életében a farsangi mulatság. A gyerekek most is heteken át készültek a nagy napra, az osztályok pazar színpadi produkciókkal örvendeztették meg a nézőket. A művelődési központban tartott esemény legmeghatóbb műsorszáma idén is a 8. osztályosok keringője volt, a legnagyobb nevetést pedig ez alkalommal is a tanárok fergeteges előadása váltotta ki.

Idén is felejthetetlen élményt nyújtott a gyerekek, pedagógusok és szülők számára az Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola farsangi karneválja. Buzgó ötletelés és számtalan próba előzte meg az eseményt, a szervezők most is azon voltak, hogy minden résztvevő jól szórakozzon, a fellépők és a nézők egyaránt. A szerdai napon amellett, hogy az alsósok bemutatták jelmezeiket, a negyedik évfolyam három osztálya már komoly, igényes produkciót vitt a Petőfi Művelődési Központ nagyszínpadára. A 4. a-sok az ABBA Money, money című slágerére táncoltak, a 4.b-sek a megunhatatlan Reptérre járták el légi kísérős koreográfiájukat, a 4.c-sek pedig egy igazi western műsorszámmal lepték meg a közönséget. A rendezvény egyik legnagyobb eseményére, a nyolcadik osztályosok keringőjére a nyitóbeszédek után került sor. A négyszáz vendéget Víghné Pintér Lilla egy Mentovics Éva verssel derítette jó kedvre. Az igazgató asszony a kezdés előtti izgatott percekben így nyilatkozott nekünk.

– Most is rengeteg készülődés előzte meg a farsangi mulatságunkat, de ez jó, hisz mi is, és a gyerekek is örömmel veszünk részt a munkában. Fel vagyunk ajzva teljesen, diákok, pedagógusok, szülők, mindannyian. Hagyományőrzők vagyunk, így idén is a PMK-ban tartjuk a farsangunkat, és mivel szerencsére sokan vagyunk, így két felvonásban tesszük ezt meg. Szerdán az alsósok, pénteken pedig a felsősök lépnek majd fel. Mind azt látjuk, hogy a gyerekek nagyon élik és élvezik a nagyszínpadi szereplést.

A köszöntő versike után a bálkirály és a bálkirálynő udvartartásával együtt vonult fel a színpadra. Ahogyan a műsorvezető, Keresztesné Fekete Henrietta fogalmazott, a gyönyörű menyasszonyi ruhába és öltönybe öltözött nyolcadikosok jelenlétükkel és méltóságukkal emelték e jeles alkalom fényét. Az általuk bemutatott csoda szép keringőt Móricz Bence táncpedagógus tanította be. Bálint Barnabás, az esemény bálkirálya elárulta, kicsit izgul, de azért nagyon büszke rá, hogy a bálkirálynővel, Tóth Jázminnal együtt ő nyithatja meg a farsangi mulatságot.

A jelmezbemutatók és az osztályok produkciói után néhányan már csomagolni készültek, amikor Gica néni színre lépett. Horváth Endréné, az iskola tanítója magához ragadta a mikrofont, és rendhagyó oktatásban részesítette a jelenlévőket – hisz mint mondta, alsós tanítóként ma már bármit taníthat, elsőtől nyolcadikig, földrajtól a történelmen át a matematikáig. Gica néni vezetésével megismerkedhettünk a Titanic kapitányával és első számú matrózával, láthattuk táncolni a Santa Maria legénységét, majd Sandokan is felbukkant a színen. A református iskola tanárai most sem féltek bohócot csinálni magukból, egy részük úszógumit húzva, masnit kötve pancsoló kislánnyá változott, majd záró műsorszámként együtt, közösen a Pago Pago hangulatát hozták el a művelődési központ színháztermébe. Volt itt fűszoknya, virágfüzér, szalmakalap, hawaii ing, minden, ami kell.

A nagy sikert arató tanári produkció után a gyerekek a pedagógusokkal együtt visszatértek az iskolába, ahol az osztálytermekben önfelet szórakozás, eszem-iszom, dínomdánom várt rájuk. A nap zárásaként pedig az alsósok elfoglalhatták a tornatermet, ahol kedvenc slágereikre tombolhattak egészen este hat óráig.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.