- hirdetés -

Mindig örömmel számolunk be arról, ha valamelyik orosházi honfitársunk sikert ér el az élet valamely területén. Ezúttal a lovassport ifjú kiválóságáról, Villás Liliről kaptunk jó híreket.

A lovassportok szerelmesei számára öröm, hogy a hagyományosan sikeres ügető és galopp mellett a díjugratás is egyre inkább visszakerül Orosházán a palettára és sorra érkeznek az eredmények.

A múlt hét végén Kecskeméten rendeztek országos ugróversenyt, amely alapvetően a fedeles döntőre történő felkészülést szolgálta. Az első két verseny a fiatal lovas kategóriában, 125 centis magasságon zajlott. Villás Lili egy hatodik és egy második helyet szerzett. A harmadik napon nyitott versenyt rendeztek 130 centiméteres magasságon, ahol a tizenhat indulóból álló nagyon előkelő mezőnyben a harmadik helyen végzett a Mezőhegyesi Ménes KHSE színeiben versenyző orosházi lovas.

Villás Lili és Cantona az akadály felett (Fotó: Tokodi Tícia)

Lili, a tanyájukon kialakított saját lovardájukban gyakorol edzőjével, Jován Richárddal.

– Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, hogy megteremtették ezt a körülményt, hogy saját környezetben tudok edzeni, gyakorolni. Minden nap kijárok a tanyára, este rendszerint én etetek. Hetente két napon ugratunk, más napokon sík munkát végzünk a lovakkal, vagy épp pihenőt kapnak. Négy lovam van. Cantona, akivel Kecskeméten is versenyeztem, egy kis lovam, akivel régebben kezdtünk, van egy fiatal és ígéretes lovam, akit idén szeretnék bevezetni a versenyzésbe, első és legidősebb lovam pedig már „nyugdíjas”. Ez a szint, amin jelenleg versenyzünk, a fiatal lovasok szintje, a fedeles országos ennél magasabban, 135-140 centin zajlik – mondja el az ifjú lovas.

Lili célja, hogy bejusson a fedeles országos döntőbe. Ehhez minősülni kell. 125 centis versenyeken kell indulni és ezeken három, hibátlan, vagy maximum egy hibás pályát kell menni, ezzel lehet kvalifikálni. Mint mondja, emellett szeretne több nemzetközi versenyen is részt venni, akár itthon, akár külföldön.

A fiatal orosházi lovas jelenleg az érettségire készül, „tanul ezerrel”, szeretne felvételt nyerni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre és persze a lovaglást sem szeretné abbahagyni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.