- hirdetés -

Háziversenyt tartott kezdő és már haladó lovasainak november 4-én a Telivér Lovasiskola. Összesen 18 lovas szállt nyeregbe és mutatta be a többieknek, hogy mit tanult az elmúlt hónapok során. A pozitív visszajelzések hatására pedig még idén és a következő évben is terveznek hasonló programokat.

A részleteket az iskola vezetője, Betlehem Éva lovas sportedző ismertette.
– Nemrég született meg a kisgyermekem, az egyik éjszaka pedig nem tudtunk elaludni, de amíg vele foglalkoztam, közben elkezdtem azon is gondolkodni, hogy milyen új programot lehetne még kitalálni a lovasainknak, a hozzánk járóknak, hogy egy kicsit színesebbé tehessük a mindennapjaikat. Így jött a háziverseny ötlete – árulta el.

Elmondta, hogy maga a program nem hivatalos verseny volt, csak egymás közt tekintették meg, hogy ki mennyit tanult vagy fejlődött az elmúlt időszakban. Összesen két kategóriát alakítottak ki: kezdő és haladó lovasok vették fel a versenyt egymással. Az előbbi kategóriában a ténylegesen kezdők, a gyerekek szálltak nyeregbe, míg az utóbbi kategóriában egy ugró-haladó ügyességi pályát alakítottak ki a résztvevőknek.

– Én úgy gondolom, hogy összességében elégedetten tekinthetünk vissza a szombati napra, hiszen 18 lovasom versenyzett, mind a szülők, mind a versenyzők, a lovasok részéről pozitív visszajelzéseket kaptunk. Épp ezért nem is szeretnénk megállni a hasonló jellegű programokkal – tette hozzá Betlehem Éva.

Hozzátette, a közeljövőben egy Mikulás Kupát vagy egy szilveszter előtti eseményt terveznek, ezt majd még az időjárás dönti el, míg jövőre akár egy újabb háziversennyel is bővülhet a Telivér Lovasiskola naptárja.

Eredmények:
Kezdők:

1. Betlehem Tamás
2. Magda Vanessza
3. György Ádám

Haladók:
1. Ádász Katalin
2. Gigaczné Seben Szilvia
3. Gergely Luca

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.