- hirdetés -

A lovassportok kapcsán gyakran adunk hírt ügető, galopp, pónigalopp sikerekről, de a fogathajtók is többször hallattak magukról az elmúlt néhány évben. Azonban ritkán számolhatunk be orosházi ugró és egyéb sikerekről. A napokban két egyesülettől is kaptunk hírt.

Szeptember kilencedikén rendezték meg Simonpusztán az MLSZSZ (Magyar Lovas Szabadidő Szövetség) országos döntőjét, ahol közel 700 start volt. Az Orosházi Musztáng Lovas Iskola lovasa, Kovács Klaudia Alexa országosan a második legeredményesebb lovas lett.

Itt ezen a versenyen különféle számokban lehetett indulni a bajnoki címekért ahol pontokat lehetett gyűjteni és ezek alapján hirdették ki a legeredményesebb lovast. Klaudia nagyon eredményesen és szépen lovagolt a bajnoki címekben, ahol további országos első helyeket szerzett : Díjlovaglásban E8 országos bajnok Coppolával. Mini derby ugró országos 2.hely Tarkánával. Futószáras stílus verseny országos bajnok. C2 díjlovaglás 1.hely. Ezzel az eredménnyel jogot szerzett az októberi, Budapesti szuper döntőn való részvételre, ahol három napon keresztül mérik össze tudásukat a lovasok. Kovács Klaudia Alexa felkészítője Csontos Dominika volt.

Kovács Klaudia a második legeredményesebb lovas lett (Fotó: Musztáng Lovasiskola)

Ugyancsak az MLSZSZ simonpusztai versenyén vett részt öt lovassal az Orosházi Gepárd Lovasiskola.

Molnár-Farkas Emma Ikon nevű lovával, Mosolygó Virág Before I Know nevű lovával, Haklik Róbert Dávid Felice nevű lovával, Gulyás Tamara Koppány nevű lovával, Sonkolyos Zsuzsanna Before I Know nevű lovával. Edzőjük, Hegedüs Titanilla Barbara a legmagasabb számban indult Rosemari nyergében. Neki két pályát kellett teljesíteni 90 cm-es magasságon. 

Hegedűs Titanilla két hibátlan pályát is teljesítve lett bajnok (Fotó: Gepárd Lovasiskola)

Eredmények: 

Molnár-Farkas Emma Ikonnal 3.hely 30 lovas közül, 60 cm bajnoki címben.

Mosolygó Virág 3.hely 25 lovas közül 70 cm bajnoki címben. 

Hegedüs Titanilla Barbara Rosemarival leggyorsabb és dupla hibátlan (!) pályával első helyen végzett 90 cm, rajtengedély vizsgás bajnoki versenyben.

A többi lovasuk is nagyon szépen szerepelt, a középmezőnyben végeztek. – Fiatal és kezdő lovainkkal vettünk részt a versenyen és ez volt nekünk az első ilyen nagy versenyünk, idén kezdtünk díjugratásban versenyezni – fűzte hozzá az egyesület vezetője és edzője, Hegedűs Titanilla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.