- hirdetés -

A lovassportok kedvelőit várta szeptember 30-án Bogárzó, a Gepárd Lovasegyesület szervezésében valósult meg egy több kategóriából is álló színvonalas verseny. A ragyogó napsütésben rendezett program során az orosházi versenyzők mellett környékbeli és messzebbről érkező indulók is próbára tették magukat.

Aki szeret lovagolni, azt még a tűző nap sem tartja vissza. A nyári kánikulában ugyanúgy lovaglónadrágban, gerincvédővel és kobakkal a fejükön pattantak nyeregbe a gyerekek – ezt még július közepén írtuk, amikor a Gepárd Lovasegyesület nyári táborát látogattuk meg a Földvári úton, de ugyanúgy igaz volt a szombat délelőtti napra is a megállapítás.

Hegedűs Titanilláék ugyanis ezúttal Bogárzóra szerveztek versenyt, mely szombaton vette kezdetét a délelőtti órákban. Sokan látogattak el a rendezvényre, nézők és versenyzők egyaránt. Az orosházi lovasokon kívül több településről, többek között Kenderesről, Túrkevéről és Békéscsabáról is érkeztek indulók.

Mint mondták, a szervezés rendkívül sokrétű dolog, hetek előzték meg a nagy eseményt, épp ezért nagyon boldogok, hogy sikerült összehozni, ráadásul szeptember utolsó napján az időjárás is kegyes volt hozzájuk, ragyogó napsütés fogadta a nézőket és a versenyzőket délelőtt.

A szombati versenyszámokat a díjugratással kezdték, elsőként, ahogy Titanilla is elmondta, a kisebb x-es versenyszámokkal. Ezt követte az 50-60 centiméteres, majd a 80-90 centiméteres magasság. A kisebb gyerekek is lóra ültek, ők elsősorban az ügyességi versenyszámokban voltak érdekeltek, a nap végén pedig jöhetett a díjlovas verseny, de még hobby horse versennyel is készültek a szervezők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.