- hirdetés -

Kedves szóval, ajándékcsomaggal, tortával kívántak boldog születésnapot és jó egészséget az idén századik életévét ünneplő Kovács Lajosnak.

Az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában lakó orosházi bácsit sokan szeretik. A város nevében Bojtor István alpolgármester köszöntötte további szép, egészségben eltöltött éveket kívánva. A köszöntéseket követően egy hatalmas tortával is kedveskedtek az ünnepeltnek.

Kovács Lajos 1924. január 17-én született, Orosházán. Apja molnár, anyja háztartásbeli volt, hárman voltak testvérek, ő volt a legidősebb. Hat elemit, majd ipari iskolát végzett, cserépkályhásként, majd kőművesként dolgozott. Elvégezte a műszaki tanárképzőt Budapesten, később tanítani kezdett műszaki tanárként. 1949-ben ismerkedett meg a feleségével, ugyanabban a kórusban énekeltek, ahogyan fogalmazott: „összeénekelték egymást”. Hetven évig, felesége haláláig éltek szeretetben, a zene pedig végigkísérte az életüket. Két fiuk, Lajos és László hangszeren tanult játszani és volt, hogy a család együtt zenélt. 1950-ben Makón, 1951-ben Szegeden dolgozott, majd súlyos beteg lett. Ezt követően Mezőhegyesen, majd nyugdíjazásáig Orosházán vállalt munkát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.