- hirdetés -

„A tudás esély, a család egység, a múzeum kapocs”. Az alábbiakban a Nagy Gyula Területi Múzeum munkatársainak köszönetét, felújításról szóló összefoglalóját olvashatják.

„A Múzeum küldetésnyilatkozatában megfogalmazott jelmondatunkat fejezi ki az az installáció, amely az intézmény előtti füves területen kapott helyet.

Tudásunkat a családban alapozzuk meg, melyet egész életünkön át bővítünk. Az emberi tudás hatással van személyiségünk fejlődésére, egész életünk minőségére, társadalmi kapcsolatainkra. A ma nem képzelhető el a múlt nélkül, mint ahogyan a jövő is a mát követi. Ez a folytonosság életünk rendszere, történelmünk folyama.

A család az a mikroközösség, melynek egysége minden ember fejlődéséhez hozzátesz, épít, bátorít, tudást és gyökeret ad, generációkon átívelő hagyományokat örökít át. A múzeum az a hely, ahol a megőrzött múltbéli emlékeken keresztül összekapcsolja az egyént a társadalmi egységgel, összekapcsolja a jövőt a múlttal a különböző generációk tárgyain, történetein keresztül. Ezt a kapcsolódást, a múlt jövőbe ívelő mondanivalóját, „idejét”, vagy a jövő múlttá válását fejezi ki szimbolikusan ez az installáció, már csak a gyorsan felületi rozsdásodásával természetes módon rendelkező anyaghasználatában is.

Keresztesné Pesti Szilvia és Keresztes Attila a pályázat beadásának legelejétől olyan alkotótársaink voltak, akik továbbgondolva hitvallásunkat, kézzelfoghatóvá, alkotássá formálták azt. Köszönjük, hogy olyan gördülékenyen, olyan átérzéssel és beleéléssel álltak a gondolatainkhoz, hogy az együtt „ledolgozott” több mint két év úgy elröppent, mintha ma kezdődött volna, és olyan egyszerűnek tűnik most, mintha mindig egy nyelven beszéltünk volna!

Köszönjük a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának 96.355.175,- Ft összegű támogatását, melyből a két állandó kiállításunkat újragondolva meg tudtuk valósítani!

Ezúton köszönjük Fenntartónknak azt a mintegy 75.000.000,- Ft-ot, mellyel a Schwarcz János által múzeumi céllal a városnak adományozott épületünk ismét méltó helyet tud adni múltunknak!

Továbbá szeretném kifejezni mindenkinek köszönetünket, aki az épület belső vagy külső felújítási munkálataiban részt vett, és lelkiismeretes munkájával hozzájárult az eredményhez!”

Józó Tamásné, Líborné Putnoki Edit

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.