- hirdetés -

Mint ahogy mi is megírtuk néhány héttel ezelőtt, sikerrel teljesítette kísérletét Petrucz Anikó, aki kedvenc gyakorlatát, a Burpee-t teljesítve állított fel egy fantasztikus magyar rekordot. Nem kevesebb, mint 5098 gyakorlatot végzett el tizenkét óra alatt. A fiatal orosházi lány rendőrként dolgozik, teljesítményéről pedig a Zsaru Magazin is büszkén számolt be.

Az Orosházi Rendőrkapitányság járőre, Petrucz Anikó Dóra őrmester polgárőrként kezdte pályafutását, többször is segített a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon és nagyon megtetszett neki a hivatás. Ekkor határozta el, hogy ő is rendőr lesz. Bár a felvételije nem sikerült azonnal a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolába, ő mégsem adta fel. Kitartása eredményre vezetett, 2020-ban járőrként szerelt fel a vásárhelyi kapitányságra, idén januártól pedig az Orosházi Rendőrkapitányságon szolgál.

A rekord felállítása közben (Fotó: Nagy Kristóf)

A CrossFit világával is a rendőrségnek köszönhetően ismerkedett meg.
– Még a fizikai felmérő előtt kezdtem az edzéseket, ugyanis szerettem volna, ha zökkenőmentesen megy majd a felvételi – idézte fel. Azóta is, tehát 2020 januárjától jár az orosházi Symbol Gymbe, ahol elsőként még a rekordkísérlet előtt beszélgettünk vele és edzőjével, Váradi Gergővel. Nagyon megszerette a Burpee-t, vagy ahogy a legtöbben ismerik, a négyütemű fekvőtámaszt.

– Mivel alacsony és vékony vagyok, könnyen mennek a gyakorlatok. Sokan utálják ezt, a legtöbb ember számára mumus, én azonban nagyon szeretem, a kedvencem. Annyira, hogy amikor meghallottam, egy hasonló nevű lány megcsinálta a 12 órás kihívást, elhatároztam, hogy én is nekilátok. A kihívás végül január 6-án történt meg, a feladat az volt, hogy 12 órán keresztül kellett szabályosan végeznem a gyakorlatot. Minden 55. perc után kaptunk öt perc pihenőt. Először az első két órát összevontam és a pihenőt görgettem. Ez nem vált be, mert a pihenés hosszúra nyúlt, tíz perc után pedig már nehéz volt újra nekikezdeni. Az első három óra könnyen ment, aztán egyre nehezebb lett, de meg sem fordult a fejemben, hogy feladom. Úgy voltam vele, hogy ha a lábam leszakad, akkor is végigcsinálom – emlékezett vissza.

Edzőjével, Váradi Gergővel közösen dolgozták ki a megfelelő felkészülést (Fotó: Nagy Kristóf)

Maga a felkészülés két és fél hónapig tartott, az első héten egy órát edzett, majd mindig többet. Többféle gyakorlatot is végzett, például dobozra lépést, biciklizést, evezést. Fő célja, ekkor az volt, hogy szoktassa a testét a monotonitáshoz, mert nem egyszerű 12 órán keresztül ugyanazt a mozgássorozatot végezni. Így előfordult, hogy például egy órán át csak evezett. Januárra jutott el addig, hogy már 6 órában végezte a négyütemű fekvőtámaszt. Sportos múltjának egyébként a hivatásában is sokszor hasznát veszi. Neki nem okoz gondot, ha munkája során egy kerítésen kell átugrania vagy egy ablakon bemásznia. A mai napig emlékszik arra az esetre, amikor egy idős ember életét mentette meg.

– Bejelentés érkezett, hogy egy idős asszonyt már napok óta nem láttak és nem érik el telefonon sem. Kimentünk a helyszínre és mivel zárva volt az ajtó, bemásztam a kerítésen, majd az ablakon. Az előszobában találtam rá eszméletlen állapotban. Valószínűleg eleshetett és nem tudott segítséget kérni, már a kiszáradás fenyegette. Szerencsére még időben érkeztünk és meg tudták menteni – mesélte.

Sportos múltjának munkája során is hasznát veszi, de civilben is indul versenyeken (Fotó: police.hu)

Megtudtuk, hogy Anikó civilben is indul versenyeken itthon és külföldön is. Súlyemelésben többször ért már el dobogós helyezést, a következő nagyobb célja pedig egy 5600 gyakorlatból álló Guinness-rekord felállítása.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.