- hirdetés -

Nagy nap volt január 6-a Petrucz Anikó életében. A fiatal orosházi lány, mint ahogy korábbi cikkünkben is bemutattuk, négy évvel korábban ismerkedett meg a CrossFit világával, szombaton pedig kedvenc gyakorlatát, a Burpee-t végezve állított fel magyar rekordot. Ez olyan jól sikerült neki, hogy talán nem túlzás kijelenteni, egy jó darabig nem döntik meg újra az elvégzett ismétlésszámot.

Anikó nagyon hamar megszerette a CrossFitet, melybe annak idején rendőri munkája miatt vágott bele. A sikeres felvételi vizsga, a fizikai felmérő, később pedig a szinten tartás miatt kezdett bele a sportba, mely elmondása szerint nagyobb szerelem lett, mint azt elsőre gondolta volna. Kedvenc gyakorlatává a Burpee vált, ami egy olyan négyütemű fekvőtámasz, mely során a mellkas is érinti a talajt.

Ezt a mozdulatsort pedig január 6-án nem kevesebb, mint 12 órán keresztül ismételte. Célja az volt, hogy ismétlésszámával megdöntse az addigi magyar rekordot, amit egy Szegeden élő névrokona állított fel korábban. Ez 2501 gyakorlatot jelentett. Edzője, a Symbol Gym vezetője, Váradi Gergő elmondta, hogy már a reggeli órákban megkezdték a kísérletet, az esemény során a Magyar Rekordok Szövetségének a képviselői is jelen voltak.

– Folyamatosan frissült a jegyzőkönyv, folyamatosan jegyeztük az ismétlésszámokat. Egyszerre mindig két embernek kellett néznie a gyakorlatokat, ők nagyjából óránkénti váltásokban dolgoztak. Anikó egyébként még a nyár végén talált meg engem ezzel az elhatározással, melyhez persze egy megfelelő felkészülési időt kellett kiviteleznünk. Nagyjából 3 hónapja kezdtük el az aktív felkészülést – mesélte Gergő.

Kezdetben másfél órás edzésekkel készültek a nagy napra, amit fokozatosan emeltek, ahogy közeledett a dátum. Január elején már 6 órán keresztül gyakorolt, mely során sikerült neki 2819 ismétlést is csinálnia, ez pedig jó kiindulópontnak számított szombatra. A 15 óra körül tett látogatásunk során büszkén számoltak be arról, hogy a magyar rekordot már teljesítette.

Itt azonban még nem volt vége a történetnek, hiszen még ekkor is hátra volt majdnem 5 óra a rendelkezésre álló időből. 3200 gyakorlat fölött járt már ekkor és ugyan fáradtan, de büszkén nyilatkozott arról, hogy a hátralévő idő során is igyekszik kihajtani magából a lehető legtöbb ismétlést. Edzőjével közösen abban bíztak, hogy az 5000 körüli ismétlésszám is meglehet, ha pedig ezt elérték, onnantól már minden újabb Burpee ajándék. Ez végül, mint később kiderült, sikerült is neki, hiszen összesen 5098 gyakorlattal zárt.

Egy dolog szinte biztos: ezt a rekordot a következő hónapok során aligha fogja megdönteni bárki is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.