- hirdetés -

Nem sok olyan ország van a világon, melynek a törzsterülete két kontinenst is érint, Törökország azonban ezek közé tartozik. Persze nem csak emiatt volt a magyarok körében is népszerű célnak számító ország a Táncsics Mihály Gimnáziumban tartott Világjárók Klubja előadás témája. Az intézmény pedagógusa, Kis János rengeteg érdekességgel készült a diákoknak és az esemény közönségének.

Január 25-én már a második idei Világjárók Klubja előadást tartották meg a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A hónap első felében a 12. C osztály tanulója, Kalmár Zita mesélte el diáktársainak milyen volt számára félévig egy idegen országban tanulni. Ő egy nyelvtanulási program keretében utazhatott ki Spanyolországba, hogy a 2022/2023-as tanév első félévét Andalúzia tartományban, azon belül is Granadában töltse.

Ezúttal pedig az intézmény pedagógusa, Kis János mondott el érdekes részleteket a hallgatóságnak Törökországról. A kollégium társalgójában megtartott program során elmondta, hogy ugyan Törökország két kontinens találkozásánál terül el, mégis csak egy jóval kisebb része tartozik Európához, ők inkább az ázsiai részén jártak s szereztek élményeket.

– Számomra a legérdekesebb dolog egyrészt a török kultúra megismerése volt, de közben azt is láthatjuk, hogyan próbál Törökország Európához közelíteni, ez a két meghatározó tényező az egész út során meghatározó volt – nyilatkozta az előadó.

Az előadást megelőzően Seres Erzsébet köszöntötte a vendégeket, egyben elmondta, hogy a mostani előadáshoz a motivációt bizony a rengeteg, TV-ben látható török sorozat adta, melyek tele vannak fantasztikus tájakkal. Innen jött az ötlet, hogy olyasvalaki meséljen ezekről a helyszínekről a diákoknak, aki már testközelből is megtapasztalhatta őket. De a helyszíneken kívül is számos érdekességet megtanulhattak az országról, többek között a török édességekről, építészeti stílusokról vagy éppen arról, hogyan juthat valaki lakáshoz az országban.

A következő előadás egyébként február 13-án 15 órakor lesz a gimnáziumban, akkor a TörténÉSZ Klub programsorozat keretében Makuláné Gulicska Valéria várja majd az érdeklődőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.