- hirdetés -

Új év, új én. Szerepel sokak fogadalmai között, amikor átlépünk egy új esztendőbe. Az emberek eldöntik, mostantól kezdve odafigyelnek egészségükre és rendszeresen sportolni járnak, de vajon meddig tart ez a lelkesedés és a lendület? Földesi Szandra, a Belvárosi Sportcentrum üzemeltetője arról számolt be, a január hónap az, amikor a legtöbben mennek az edzőterembe, ám sokaknál már egy-két hónap után elfogy a kezdeti kitartás.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a január szerepel a legerősebb hónapok között, ha edzőtermi életről van szó. Földesi Szandra, a Belvárosi Sportcentrum üzemeltetője elmondta, számos új bérletesük és új taguk van már, aminek nagyon örülnek.

– Reméljük sokáig kitart ez a lendület, hiszen gyakran látjuk, egy-két hónap után alábbhagy a kitartás. Bízunk benne, hogy 2024 lesz az az év, amikor mindenki megtartja az újévi fogadalmát. A decemberhez képest már most háromszor annyian járnak ide. Aki pedig azért nem mer lépni, mert fél, hogy mit szólnak a kinézetéhez azoknak elárulom, itt senki nem foglalkozik ezzel. Elég, ha csak egyszer bejönnek megtapasztalni milyen itt és láthatják, mások nem azzal foglalkoznak ki mit és hogyan csinál. Azonban ugyanígy, ha segítségre van szükség bárki szívesen ad tanácsot – mondta Szandra.

Az edző ezután azt üzente azoknak, akik úgy érzik, hogy kezd fogyni a lendületük, hogy ne hagyják abba, kitartást, hiszen ahogy mondják: először érzed magadon, majd látod, végül pedig már mások is észreveszik a változást.

Kónya Tibor már 25 éve jár az edzőterembe, gyermekkorát is a szomszédos teremben töltötte, hiszen birkózott. A januári hónappal kapcsolatban ő is azon a véleményen volt, mint Szandra. – A január a kezdet, mindenki fogadalmat tesz és ezt vagy sikerül betartani, vagy nem. Sajnos sokan le szoktak morzsolódni, de ahogy telnek az évek látom, hogy egyre többen tartják magukat az elhatározásukhoz – mondta Tibor.

Véleménye szerint a kezdeti lendület akkor fogy el, amikor tudatosul az emberekben, hogy az álomalakért bizony sokat kell dolgozni, és ez nem is olyan egyszerű. Tibort egyébként az motiválja, hogy egészséges legyen, és a családjának is egy példával járjon elől, hogy ő bizony még mindig bírja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.