- hirdetés -

Évek óta szervez látogatást a Táncsics Mihály Gimnázium a 11. illetve 12. évfolyamos tanulók számára, hogy az Educatio kiállításnak köszönhetően jobban megismerjék a különböző hazai és nemzetközi felsőoktatási intézményeket.

Egyre inkább közeledik az érettségi vizsga, ezzel pedig a felsőoktatásba való jelentkezés határideje. A tavalyi évben a végzős tanulók 97 százaléka tanult tovább egyetemen vagy főiskolán a Táncsics Mihály Gimnáziumból, így fontos, hogy minél jobban megismerkedjenek lehetőségeikkel a diákok.

– Tanulóink többféle fórumon tájékozódhatnak már tizedik osztályos koruktól kezdve. Egyetemek nyílt napjain, pályaorientációs napunkon, illetve Fehér Béláné mesterprogramjából is sokat tudhatnak meg a diákok. Mindemellett az osztályfőnöki órákon is kitérnek a pedagógusok a felvételi általános tudnivalóira. Tizenegyedik osztálytól kezdve a tudatos továbbtanulást erősítik a fakultációk is, sokan így már konkrét tervekkel kezdhetik meg a tanévet – ismertette Árusné Erős Krisztina igazgató.

A pályaválasztás megkönnyítésének céljából látogatnak el minden évben Budapestre, az Educatio kiállításra is. Idén összesen ötven diák és két tanár utazott el a fővárosba január 12-én, hogy jobban megismerje a hazai és a külföldi intézményeket, nyelviskolákat, vállalatokat.

Fotók: Táncsics Mihály Gimnázium

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.