- hirdetés -

Még néhány nap és elérkezik a vízkereszt, ami azt jelenti, hogy fájó szívvel ugyan, de le kell bontanunk karácsonyfáinkat. A Dareh Bázis Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. januárban, az elmúlt évek megszokott menetrendjéhez hasonlóan két alkalommal, szerdai napokon szállítja el az ünnepek során karácsonyfaként szolgáló fenyőket Orosházáról.

A tavalyi menetrendhez képest most nem két egymást követő héten, de ugyanúgy szerdai napokon szállítja el a fenyőfákat a Dareh, egészen pontosan január 17-én és január 31-én. Fontos tudni, hogy ebben a két időpontban csak az ünnepek alatt karácsonyfaként szolgáló fenyőket kell kitenni az utcára, a zöldhulladékot nem most szállítják. A szabályok az elmúlt évekhez képest nem változtak, a szállítást végzők arra kérnek mindenkit, hogy a fákat díszektől és dekorációtól mentesen helyezzék ki.

Fontos információ még, hogy a szelektív hulladék begyűjtése január 8-án indul meg az orosházi körzetekben a 2024-es I. negyedév során. A folyamat ezt követően februárban és márciusban is az adott hónap első öt hétköznapra eső napját érinti, tehát onnantól kezdve négyhetente lesz esedékes.

A zöldhulladék szállítása idén is februárban kezdődik, 15-én csütörtökön a szelektív hulladék begyűjtéséhez hasonlóan szintén 5 hétköznapi napon keresztül (csütörtök, péntek, hétfő, kedd, szerda sorrendben). A zöldhulladék begyűjtése is négyhetente ismétlődik majd, ez azt jelenti, hogy márciusban az idén pénteki napra eső ünnepnappal kezdődik.

A kommunális vegyes hulladék pedig a tavalyi évhez hasonlóan szintén március 15-én, ünnep és egyben munkaszüneti napon lesz elszállítva.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.