- hirdetés -

Öröm a gyerekekkel együtt kézműveskedni, és talán még annál is varázslatosabb a saját kezűleg alkotott darabokkal feldíszíteni az otthonunkat. A következőkben három kedves karácsonyfadísz elkészítésének lépéseit osztjuk meg olvasóinkkal.

Tobozmikulás

Hozzávalók: egy kiszárított fenyőtoboz, vatta, piros és fehér színű filcanyag, piros cérna, tű, olló, ragasztó

Elkészítése: Vágjunk ki egy darabot előbb a piros, majd a fehér filcanyagból, és egyszerűen tekerjük a toboz köré úgy, mintha a toboz egy fej, a filc pedig annak sapkája lenne! Miután tűvel és cérnával rögíztettük azt, készítsünk vattából egy kisebb és egy nagyobb gömböt! A kisebbet ragasszuk fel a tobozra orr gyanánt, a nagyobbat pedig bojtként a sapka végére! El is készült a kedves, mókás kis Tobozmikulásunk! Ha egy vastagabb fonalat varrunk a kalapja tetejére, fel is tudjuk akasztani a karácsonyfánkra.

Csillogó angyalka

Hozzávalók: fehér papír, ragasztó, arany vagy ezüst színű csillámpor, vatta, egy kis darab arany színű karácsonyi boa vagy girland, fonal

Elkészítése: Vágjunk ki egy nagyobb és két kisebb darabot a fehér papírunkból! A nagyobb lesz az szoknya, a kisebbekből a szárnyak. Enyhén ragasztózzuk be a lapokat, majd szórjunk rájuk csillámpont! Várjuk meg, amíg megszáradnak! Ezután legyezőszerűen hajtsuk fel mindhármat, majd hajtsuk félbe és illesszük össze őket úgy, hogy egy angyalka formát kapjunk! A két szárny fölé ragasszuk be a vattafejet, majd arra a girlandfürtöket! Ennyi az egész, már készen is van. Ha szeretnénk a fenyőfára akasztani, fűzzünk egy fonalat a szárnyakba!

Festett fakorongok

A harmadik díszt kiemelt képünkön láthatja. Ha van otthon pár farönk, és még esetleg egy férfi is, aki lefűrészeljen belőle néhány korongot, már csupán festékre van szükségünk. És persze egy pici kreativitásra. Kellemes alkotást kívánunk!

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.