- hirdetés -

December 31-én zárul az a projekt, amely mostanra 99 százalékban késznek tekinthető – árulta el Bojtor István alpolgármester. Ennek során Gyopárosfürdő turisztikai célú fejlesztése volt a célkitűzés, így a városba látogatók több új elemmel is találkozhatnak majd, csakúgy, mint az orosháziak.

Az Európai Unió Területi és Településfejlesztési Operatív Programjának turizmusfejlesztés tárgyú projektjének zárórendezvényét tartották december 27-én a Kisvasút utcai turisztikai állomásnál, mely szintén az új elemek egyikeként jött létre. A projekt részleteiről Bojtor István alpolgármester tájékoztatta a résztvevőket, akit még 2019-ben kért fel Dávid Zoltán polgármester, hogy koordinálja a folyamatokat.

– „Orosháza-Gyopárosfürdő városrész turisztikai célú fejlesztése” címmel 650 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 2018-ban a város. Később, 2022-ben többlettámogatásként további 177 millió forintot kaptunk, melyből 172 millió forint a TOP keret terhére, a maradék 5 millió pedig a Gazdasági-újraindítási Alap uniós fejlesztési fejezet terhére számolható el – tájékoztatott az alpolgármester. – Ez a projekt a fürdő területén kívüli fejlesztések összességét jelenti. Azonban nem csak a más városból, országból érkező emberek kényelmét szolgálja, hanem az orosháziakét is, hiszen vannak olyan elemek, melyek egész évben használhatók – tette hozzá.

A fejlesztések eredményeként összesen hat projektelemről számolhattak be, így a fürdő mellett további élmények is várhatnak majd a látogatókra. Az Alföld Gyöngye Hotel bejárata melletti körépületben játszóházat, kávézót és egyéb családi attrakciókat alakítottak ki. Emellett megújult a fürdő előtti tér is, ahol egy látványszökőkút várja az embereket. Az eredetileg ott lévő játszótéri elemek sem vesztek azonban kárba, a tó melletti területen kaptak új helyet, így a gyerekek és szüleik a játék után a tájban is gyönyörködhetnek.

A régi elemek mellett a Fasor utcai parkerdőben Gyopárka tündérmeséje elevenedik meg az új játszótéren. A tó mellett pedig immár a megújult sétány várja a kikapcsolódni vágyó embereket. Ha pedig a sportolás a cél a rekortán pálya nagyszerű lehetőséget nyújt. – Habár ezt elég sok kritika érte látni lehet, hogy az emberek használják és véleményem szerint közkedvelt része lesz Gyopárosfürdőnek – hangsúlyozta Bojtor István.

Fotók: Varju Mihály

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.