- hirdetés -

Évek óta hagyomány az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában, hogy egy ünnepi műsorral készülnek a diákok. Az idei évben is a katolikus templomban rendezték meg az eseményt, melyre hónapok óta készültek a fiatalok.

A nagy sikerre való tekintettel ebben az évben három alkalommal adták elő az Eötvös iskola diákjai a Jézus születését bemutató karácsonyi misztériumjátékot. Szőke-Sitkei Katalin az esemény szervezője és az Eötvös iskola tanárnője hozzátette, a műsort az intézmény gyermekkórusának zenei aláfestése tette teljessé.

– A keresztény könnyűzene gyöngyszemeiből válogatott karácsonyi dalokkal készültünk a diákokkal. Emellett férjem, Szőke Szabolcs kísérte zongorán a gyerekeket. A próbák októberben kezdődtek el azzal a negyven gyermekkel, akik részt vettek a műsorban. Sok időt vett igénybe, hisz külön tanítottam be a jeleneteket és a dalokat, a tanulók azonban nagyon komolyan vették a felkészülést. Amennyiben valaki beteg lett egy emberként szurkoltunk, hogy a fellépésig felgyógyuljon az illető – árulta el a tanárnő.

Első alkalommal december 14-én Szegeden, Szeged-Csanád Egyházmegye iskoláinak igazgatói előtt adták elő a darabot a gyerekek, majd 19-én megismételték az Eötvös óvodásainak is. Végül 21-én az iskola tanulói előtt is felléptek a diákok, ahol társaikon kívül a pedagógusoknak, szülőknek és meghívott vendégeknek adták elő a zenés misztériumjátékot.

Az előadásnak idén is nagy sikere volt, így az Eötvös József Katolikus Általános Iskola diákjai egy méltó műsorral búcsúztatták az évet a téli szünet kezdete előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.