- hirdetés -

Karácsony alkalmából az egyházak képviselői minden évben egy-egy üzenettel készülnek az orosháziak számára. Ördög Endre evangélikus lelkész ezekkel a szavakkal köszöntötte az embereket.

Számomra az idei karácsony kulcsszava, a békesség. Lehet, kicsit hétköznapinak tűnik, de annyi nehézség vesz minket körül, hogy szívünk alapvető vágya, hogy békesség legyen. Konfliktusokkal nagyon bizonytalan az élet akkor is, ha a hétköznapok a normális mederben folynak, hisz folyamatosan aggaszt minket, hogy mindez közelebb kerülhet hozzánk. Közben észre sem vesszük, hogy itt is háború van. Nem fegyverekkel vívjuk ezt, sokszor csak szavak, cselekedetek, gondolatok, amelyek szembeállítanak minket egymással.

Persze vannak természetes határaink az én és ő, a mi és ők között, de ezek akkor jók, ha átléphetők. Emeljük fel a másikat, tanuljunk a másiktól, legyünk ezáltal gazdagabbak. Hisz a békét nem a tárgyaló asztalok mellett kell aláírni, hanem a szívekben. Ha ott nincs meg a kiengesztelődés, csak újabb szenvedések következnek. Nekem szívem vágya, hogy az idei karácsony legnagyobb ajándéka ez a békesség legyen, hogy felismerjük a másikban az embert, az értéket. Nem kell falakat emelni, hisz egyek vagyunk. Fontos, a társadalmi, etnikai, vallási határok ne válasszanak el, hanem tegyenek minket eggyé.

Karácsonykor, én ezt kívánom.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.