- hirdetés -

Piros, zöld, arany és ezüst. Ezek a színek dominálnak a karácsonyi és újévi időszakban akár körmeinkről, akár sminkünkről van szó. A trend nem igazán változik ebben a tekintetben, a csillogás és az ünnepi színek örök divatnak számítanak, azonban kiegészülhetnek, vagy követve az aktuális sminkdivatot lehet erősebb vagy természetesebb. A jelenlegi kedvencekről Sitkei Szilvia műkörömépítőt és Mike-Kotroczó Dorina sminkmestert kérdeztük.

Az az észrevétel, hogy ilyenkor azok is sminkelnek, akik máskor nem igazán szoktak – kezdte Mike-Kotroczó Dorina sminkmester, amikor a karácsonyi és újévi sminkről kérdeztük. Az ünnepek alkalmával többen döntenek úgy, hogy szeretnék legjobb formájukat hozni, így hamar előkerül a szemhéjpúder, a szemhéjtus és a rúzs. Dorina azonban hangsúlyozta, nagyon kell vigyázni, nehogy túlzásba essünk.

– Mindegy, hogy egy karácsonyi buliba vagy egy családi ebédre vagyunk a hivatalosak általános elv, hogy a kevesebb néha több. Mindenki számára előnyösebb, ha csak egy dolgot hangsúlyozunk ki az arcunkon, legyen az a szemünk, vagy az ajkunk – kezdte az alapokkal a sminkmester. – Ahogy a dekorációban, úgy a sminkben is a csillogás a jellemző, de itt se essünk túlzásba. Karácsonykor a vörös, a zöld, az ezüst és az arany, amiket szeretünk használni, valamint a fekete, mint a füstös szemek alapja. Minden esetben az a lényeg, hogy a sminkünk harmóniában legyen öltözékünkkel, valamint a személyiségünkkel – emelte ki.

Dorina kétféle sminket is ajánl a karácsonyi időszakra: egyet azoknak, akik a hátköznapok során ugyan nem sminkelnek, de az ünnepek idején szeretnének, egyet pedig azoknak, akik kicsit bátrabban nyúlnak a termékekhez.

– Aki egyszerűbb sminket szeretne annak azt ajánlom, ne használjon erős alapozót, inkább kezdjen egy BB krémmel. Ezzel megmarad a bőr egészséges ragyogása. A szemöldököt elég átfésülni egy spirállal, ma már nem divat annak hangsúlyozása. Ezt az alapot aztán jól feldobja egy vörös rúzs, valamint egy fekete tusvonal a szemünkön. Amennyiben valaki nem tud szép vonalat húzni, annak azt ajánlom használjon egy kis darab celluxot, hogy meghatározza a tus helyét, majd összekötve a szem középső részével szép eredményt kaphatunk. Amennyiben azonban valaki ennek ellenére is bizonytalan, úgy elég lehet egy fekete szemceruza és egy kis satírozás – tanácsolja Dorina.

A bátrabbak számára a zöld színt ajánlotta, fontos azonban, hogy mindenki megtalálja a tónusának megfelelő árnyalatot. Dorina elmondta, zöld sminkek esetében 2-3 árnyalat barnával alapozza a szemhéjat, majd szintúgy 3 különböző árnyalat zölddel teszi szebbé az eredményt. Ezt pedig még egy kis csillámmal, valamint műszempillával is fel lehet dobni. Ebben az esetben azonban ajkainkra válasszunk visszafogottabb árnyalatokat.

A sminkmester a karácsonyi smink után a szilveszterre is a csillogást ajánlotta, azonban itt már figyelni kell arra, hogy a smink megfelelően legyen fixálva. A csillámos, szemhangsúlyos sminknél pedig szinte kötelező a műszempilla, ami lehet szálas vagy soros. Utóbbi esethez egy nagyszerű tippet is adott Dorina. – Soros szempilla esetén azt ajánlom, hogy vágjuk három részre a pillát, így nem fog feljönni egyik végén sem, ami egyébként gyakran megtörténik – mondta.

Köröm esetében a trend örök. Mindez nem változik, csak minden évben kiegészül az aktuális divatszínekkel. A fehér, az arany, a piros és a zöld minden évben nagy sikernek örvendenek, azonban idén a kávé árnyalatai és a rózsaszín is megjelent.

– Fiataloknál a latte nagyot megy most, de nem csak a karácsonyi időszakban. Ilyenkor annyi a különbség, hogy kérnek rá egy hópihét, mely a legtöbb egyszínű körmöt ünnepivé varázsolja. Az igazság pedig az, hogy a nude színek idén letaszították a trónról a pirosat – árulta el Sitkei Szilvia műkörömépítő. – A másik óriási divat idén a reflektív csillogás, amely fényesen és mattítva is gyönyörű. Valamint a csillámpor és a pulcsi minta is nagyot megy a vendégeim körében. Emellett a cukorka minta, a manók és a csomagolópapír hatású díszítés az, amit nagyon szeretnek – foglalta össze nagy vonalakban, melyek a legnagyobb trendek.

Akármilyen legyen azonban a szín, a csillogás kihagyhatatlan, amennyiben karácsonyi körmökről van szó. Ugyan a zöldet továbbra is kevesen vállalják be, de ugyanúgy divatszínek közé tartozik mint a piros, a jelenleg kedvenc kék és barna, vagy rózsaszín. Ez a karácsonyi őrület pedig már a boltokhoz hasonlóan a műkörömnél is rögtön megjelenik Mindenszentek után. – A legtöbben olyankor a karácsonyi fotózás helyszínéhez választanak körmöt, de olyan is van, aki a karácsonyfájának díszeihez illően kéri, hogy készítsem el körmeit – árulta el Szilvia.

Karácsony után aztán szilveszterkor is a csillogás a divat, azonban itt már a feketével kombinálva. Fekete-arany, fekete-ezüst, fekete-rosegold. A műkörömépítő szerint ilyenkor már ritka, hogy valaki színes körmöt kérjen, a csillogás azonban megmarad.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.