- hirdetés -

Karácsony második napján, december 25-én hajnalban kopogtatott két rendőr egy kardoskúti család ajtaján, hogy szóljanak, ég a melléképület. A rendőrség munkatársai a főúton haladva észlelték a tüzet, és mivel a szél a ház felé fújta a parazsat gyorsan értesítették a tűzoltókat, illetve biztonságba helyezték a hat fős családot. Az édesanya, Tóth Bernadett most az emberektől kér segítséget.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, az Orosházi Rendőrkapitányság két megbízottja, Klement Tamás rendőr zászlós és Szöllősi Péter rendőr főtörzsőrmester december 25-én hajnalban figyeltek fel a kardoskúti tűzre, amikor szolgálatot teljesítettek.

– Tótkomlós irányából tartottunk Kardoskút felé, és ahogy a főúton jöttünk, észrevettük, hogy elég nagy lánggal ég valami. Tudtam, hogy vannak állatok, illetve, hogy egy család is lakik ott, ezért gyorsan elindultunk arra. A földúton már futva folytattuk az utat, mert nagyon be volt ázva a talaj. Odaszaladtunk, hogy van-e ott valaki. Egyből kiabáltunk, kopogtunk, mert láttuk, hogy megy a tévé. Kijöttek a lakók, hat személy volt bent, akiknek elmondtuk, hogy ég a melléképület. Szóltunk, hogy öltözzenek fel, hozzák ki a gázpalackot ha van, mert a szél pont a ház felé fújta a parazsat – mondta Klement Tamás, majd társa, Szöllősi Péter hozzátette, eközben az ügyeletvezetőt is értesítették, aki hívta a tűzoltókat.

A helyszínre riasztott orosházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, valamint egy kiskutyát kihoztak a szomszédos épületből. A 30 négyzetméteres melléképület háromnegyed része teljes terjedelmében égett – írták a katasztrófavédelem honlapján.

– Fél egykor arra ébredtünk, hogy a rendőrök kopogtak, hogy tűz van. Akkor láttuk, hogy ég a melléképület, amelyben füstöltem a téli szalámit – mondta a családfő. – Három tűzoltóautó jött, eloltották a tüzet, de szörnyű látvány volt. Azt sem tudtuk mi történt. Én jöttem ki először, aztán a párom és a gyerekek is. Mindkét gázpalackot kihoztuk és áramtalanítottunk mindent – tette hozzá.

Az édesanya, Tóth Bernadett arra szeretné kérni az embereket, segítsenek nekik. – Több élelmiszer, és gyermekeink dolgai is elégtek a tűzben, melyeket a melléképületben tároltunk. Szeretnénk rendbe tenni a leégett épületet, pótolni az elveszett dolgokat, illetve később a tanyát is megvenni, mivel az anyósom azt mondta, hogy kitesz minket a négy gyermekkel, hiszen a ház még az ő tulajdona – mondta az édesanya, majd hozzátette, a pénz mellett most a legnagyobb segítség a kerékpár lenne a gyermekeknek, hiszen a faluból nehéz így bejutniuk a városba.

Aki úgy gondolja, hogy akár egy kis összeggel is, de szeretné támogatni a családot az az alábbi számlaszámon teheti meg: Tóth Bernadett Piroska, OTP Bank: 11773353-00887115

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.