- hirdetés -

Idén negyedik alkalommal adott élelmiszercsomagot a rászoruló családoknak a Katolikus Karitász Orosházi Szervezete. A megajándékozott családok kedd délután vehették át csomagjaikat a katolikus templomban.

Idei élelmiszer akciónk keretében negyven csomagot tudtunk összeállítani – mondta el Baranyainé Murvay Sára, a Karitász orosházi csoportjának vezetője.

– A rászoruló családok kiválasztásában és a csomagok tartalmának személyre szabásában nagy segítségünkre vannak a katolikus hitoktatók, akik napi kapcsolatban vannak a gyerekekkel, ennél fogva ők tudják leginkább, kik azok, akik valóban rászorulnak az ilyen adományokra. A csomagokba gyümölcsök, tartós élelmiszerek – liszt, olaj, száraztészta, konzervek – kerültek, némelyikbe tisztálkodó szerek is. Karácsony lévén tettünk bele egy kis édességet is. A csomagok osztásánál sok ismerős arccal találkozunk, de sajnos minden alkalommal vannak újak is, akik újonnan kerülnek a rászorultak közé – tájékoztatott Baranyainé Murvay Sára.

Szorgos kezek állítják össze a családokra szabott csomagokat (Fotó: Nagy Kristóf)

Az idei évben először hirdették meg az Angyalbatyu programot, mely tulajdonképpen az ismert cipős doboz akció. A katolikus iskolában, óvodában, illetve a plébánián adhatták le ezeket és szerencsére sok gyűlt össze belőlük. Ezeket az élelmiszer csomagokkal együtt osztják ki a rászorulók közt.

Mint megtudtuk, a katolikus templomban hagyomány, hogy a hívek a Szent Rita oltár elé helyezik el tartós élelmiszer adományaikat. Ezeket a karitász tagjai számba veszik, majd ennek ismeretében vásárolják meg a többi élelmiszert. A vásárlásra fordítható összeg az „Egymillió csillag a szegényekért” akció során kapott pénzadományokból gyűlt össze.

Baranyainé Murvai Sára örömmel tette még hozzá, hogy az idei akcióikban gyűlt össze az eddigi legtöbb adomány, mellyel szebbé tudják tenni a negyven – főképp sokgyermekes nagycsalád – karácsonyát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.