- hirdetés -

Kivételes angol szakmai napnak és inspiráló eseményeknek adott otthont a Székács József Evangélikus Iskola december 15-én. A rendezvényt az idegen nyelvi munkaközösség szervezte a Békés vármegyében angol nyelvet tanító pedagógusok számára. Az előadó Seán Thompson angol nyelvi lektor volt, aki a MMPublications Kiadó szaktanácsadója, illetve több módszertani képzés elismert szakértője.

– A nap során a résztvevő angol szakos pedagógusok részletes betekintést kaptak a legújabb pedagógiai módszerekbe és tanítási technikákba – mesélte Ökrösné Miszlai Edit, a Székács iskola idegen nyelvi munkaközösség-vezetője. – Sztárelőadónk, Seán Thompson a „The 21st Century Skills” témájában tartott workshopot, így osztotta meg gazdag tapasztalatait. A résztvevő pedagógusok segítséget kaptak arra vonatkozóan, hogyan taníthatják még hatékonyabban az angol nyelvet, készségeik fejlesztésének új szintjére léphettek, és egymással is tapasztalatot cserélhettek.

A kellemes hangulatú eseményen Seán Thompson interaktív előadást tartott az iskola felsőseinek és gimnazistáinak, a középpontban a karácsonyi szokások és hagyományok álltak. A kreatív és interaktív megközelítés segített a gyerekeknek abban, hogy ne csak elméleti ismereteket szerezzenek, hanem aktívan részt tudjanak venni a tanulási folyamatban.

– A módszertani délután és az interaktív előadás amellett, hogy sok új információt adott, inspirációt is nyújtott – folytatta a munkaközösség-vezető. – Iskolánk továbbra is elkötelezett az innováció és a minőségi oktatás iránt, és ilyen események szervezésével támogatja a pedagógusok szakmai fejlődését.

A délután során az ötödikes gyerekek varázslatos karácsonyi táncokkal lepték meg a pedagógusokat, majd az iskola két kiváló tanulója, Vincze Veronika és Orbán Júlia angol nyelven szavaltak egy-egy gyönyörű ünnepi verset.

Ökrösné Miszlai Edit bízik abba, hogy a pedagógusok a hallottakat be tudják majd építeni a mindennapi tanítási gyakorlatukba. A munkaközösség tagjai remélik, ez a szakmai nap csak az első volt a sorban, és a jövőben további hasonló eseményekkel tudják majd támogatni az idegen nyelvet oktatókat.

Fotók: Székács Evangélikus Iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.